Nem æggekage med frisk spinat & chorizo

Jeg har altid haft det sådan, at æggekage på et stykke godt fuldkornsrugbrød og sprødstegt bacon har været indbegrebet af nem mad. Det er det i og for sig også – men det bliver bare også en anelse kedeligt i længden, hvis det er den ret man vælger hver gang, at det skal være hurtigt og nemt. Så her kommer en lidt mere smagfuld og anderledes æggekage; med chorizo i skiver og frisk spinat. Super lækkert, nemt, billigt i indkøb samt ganske fin som simpel hverdagsmad 🙂 ..

Opskriften er til 4 stykker.

æggekage med spinat og chorizo

Klik for større version.

Ingredienser
1 pakke chorizo i skiver (80 gram)
½ pose frisk spinat (125 gram)
8 mellemstore æg
0,75 dl. mælk
2 store spk. hytteost
Frisk kværnet peber
ca. 2 spk. olie til stegning

Desuden
1 lille håndfuld revet ost (kan undlades)
Lidt frisk purløg
Rugbrød i skiver

Fremgangsmåde
Start med at skylle spinaten grundigt under koldt vand. Dup det fri for det overskydende vand eller slyng det i en salatslynge.

Olien varmes op på en mellemstor varm pande. Steg spinaten derpå, til det falder sammen og vandet er fordampet eller hældt fra. Sørg for, at det meste af vandet er trykket eller presset ud af spinaten – ellers kan æggekagen godt blive lidt vandet.

Pisk æggene godt sammen med mælk, hytteost, en smule salt og peber i en skål. Hæld det over den varme spinat på panden. Lad æggene sætte sig lidt (stadigvæk over middelhøj varme).

Lav små fordybninger i æggemassen, så den ubagte æg kan rende ned og stivne. Sku lidt ned for temperaturen. Gentag processen, til æggekagen begynder at tage form. Chorizoen ligges ned i æggemassen samt ovenpå.

Når der ikke er mere ubagt æg tilbage, tages æggekagen af varmen, lidt høvlet ost drysses over sammen med lidt purløg.

Tips
Æggekagen giver 4 lige store stykker, og kan serveres ovenpå et stykke godt fuldkornsrugbrød – enten som et frokostmåltid eller som nem aftensmad.

I stedet for frisk spinat, kan du også anvende frossen (optøet) spinat, anvend det i retten som var det frisk spinat (på nær delen, hvor du skyller og slynger det).

Velbekomme. 

Share

Speak Your Mind

*