LCHF (glutenfri) pizza med parmaskinke, oliven & frisk spinat

Der findes mange forskellige måder at lave pizza på – en af de mere oppe i tiden, er LCHF-pizzaen, der slet ikke tilberedes som på traditionelt vis. ‘Dejen’ er nemlig lavet på blomkål, revet ost og æg, og dermed uden gluten 😀 Bunden bliver dog stadig svampet og sprød i kanten, og du kan på ingen måde smage blomkålen, hvilket er et stort plus i min bog. Derfra, tilberedes pizzaen som du normalt ville gøre..

Opskriften er til 1 bradepandepizza

Glutenfri pizza - LCHF1

Klik for større version.

Ingredienser
Pizzabund
400 g. frisk blomkål
2 æg
150 g. revet ost*
1 spk. tørret oregano
2 spk. boghvedemel**

Fyld
ca. 2 dl. tomatsauce
200 g. revet ost
1 pakke parmaskinke (af god kvalitet)
½-1 dl. sorte oliven uden sten
½ rød peberfrugt
3 spk. søde majs (kan undlades)
2 store håndfulde frisk spinat

Fremgangsmåde
Imens at ‘dejen’ laves, forvarmes ovnen til 230 graders almindelig varme. Tag bagepladen ud af ovnen og lad den stå ude, med et lag bagepapir over, der dækker alle kanterne.

Fjern bladene fra blomkålen, skær den ud i mindre stykker, skyl det og kør det lidt efter lidt, til det er helt findelt i en foodprocessor, eller i en minihakker.

Bland den revet blomkål med de resterende ingredienser. Når du har en nogenlunde ensartet masse, fordeles den ud på bagepapiret, så det er ligeligt fordelt.

Bag det midt i ovnen i i 10-15 minutter, til den er blevet gylden i kanten.

Imens den bages, klargøres fyldet til pizzaen.

Tag nu pizzaen ud af ovnen, fordel fyldet på; først tomatsaucen, så den revet ost, rød peberfrugt, majs, oliven og parmaskinken.

Jeg ventede med spinaten til den var blevet bagt, for at undgå at alt vandet trækker ud på pizzaen, og for at have noget sprødt og frisk på pizzaen efter bagning.

Bag den i 5-10 minutter, til parmaskinken er blevet sprød og osten er smeltet.

Tag den ud af ovnen, og lad den trække lidt, inden servering. Fordel spinaten over, skær den ud og servér.

Tip!
*Jeg blandede almindeligt revet mozzarella med lidt fintrevet parmesan, det blev super lækkert og havde en god smag, uden at være for gennemtrængende.

**Du kan i stedet for denne meltype også anvende ‘loppefrøskaller’ – der anvendes i den originale opskrift.

Varier fyldet på pizzaen, som du foretrækker det.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*