Denne sommerlige opskrift er rigtig god både som en del af en let forret, eller som en hovedret serveret med lidt ristet rugbrød og f.eks med en lækker salat til. Selve salaten kan også anvendes som fyld i en sandwich. Se under ‘tips’ for andre måder at lave salaten på! 🙂
Opskriften er til 4 portioner
Ingredienser
300 g. røget laks*
2½ dl. cremefraiche (el. fromage frais/skyr)
1 bundt dild eller purløg
1/4 agurk el.
Havsalt, frisk kværnet peber og citronsaft
Tilbehør
fx 4 skiver ristet rugbrød
Fremgangsmåde
Rør creme fraiche op med salt og peber og lidt citronsaft.
Skær agurken ud i nogle små fine tern. Hak den friske dild eller klip purløget fint.
Skær laksen ud i små stykker og rør det hele sammen. Dæk det over og lad det trække i køleskabet i et par timer.
Server det f.eks på noget godt fuldkorns rugbrød, der er ristet.
Tips!
*I stedet for røget laks, kan du f.eks også anvende røget ørred.
Salaten kan også laves med fersk laks, det kræver bare at du bager den i ovnen ved 200 grader i 7-10 minutter forinden den skal bruges. Husk at køle den af, inden den røres med de øvrige ingredienser.
Skal retten skal serveres som en forret kan man fx også servere det med lidt moden avokado i selve retten eller ved siden af. Er du ikke er så meget til det ristede rugbrød, kan du evt. servere lidt flute, eller noget lækkert hjemmebagt brød til.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind