Rispapirsruller med kæmperejer & vietnamesisk dip

For et års tid siden, var jeg i Vietnam og en ret som denne bringer gode minder frem. På rejsen, lærte vi at lave de her lækre rispapirsruller og vigtigst af alt – denne fantastiske dip 😀 . Man kan lave dem med kylling, fisk, skaldyr, grøntsager og meget meget mere! Her har jeg lavet det med henholdsvis kæmperejer og vegetariske, med frisk mango og ananas 😉 mums! 

Opskriften er til 4 personer

Rispapirsruller veggies og rejer1

Klik for større version.

Ingredienser
ca. 200 g. risnudler
ca. 6-8 stk. rispapir pr. person
300 g. forkogte kæmperejer

Grøntsager:
Grønne salatblade, agurk, evt.
frisk mango, ananas, gulerødder mm.

Frisk mynte og/eller koriander

Vietnamesisk dip:
1/3 dl. sukker
½ dl. fiskesauce
1 ½ dl. hvidvins el. risvineddike
½ spk. vand
½ spk. finthakket hvidløg
ca. ½-1 tsk. finthakket frisk chili
Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde
Det der er ved denne ret, er, at det hele skal klargøres så det kan sættes på bordet, og man selv kan lave sine ruller; eller du kan have det lavet klar til gæsterne kommer. Jeg synes bestemt bare, at det er mest hyggeligt, at man laver dem sammen ved bordet.

Dippen laves først; kernerne fjernes fri chilien og hvidløget pilles. Begge dele hakkes meget fint.

Pisk sukkeret ud i fiskesauce, eddike og vandet, til det er helt opløst. Deri tilsættes hvidløg og chili – og smages til sidst til, med salt og en smule peber.

Kog vandet op og tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Lad dem køle af, så de har fået stuetemperatur, når du skal anvende dem til rullerne.

Klargør grøntsagerne og urterne. Salaten skylles grundigt og de helt store blade, rives let fra hinanden. Resten skæres i fine stykker. Urterne skylles grundigt og plukkes i mindre buketter.

Rejerne skæres over på langs (halestykket eller øvrig skal fjernes) og får et hurtigt opkog, hvis ikke de er forkogt.

Det hele serveres sammen og rullerne bygges på med hhv. fisk/kød eller grønt placeres på rispapiret hvorefter øvrige grøntsager og risnudler lægges øverst. Rul dem stramt, og skær dem over.

Dyp i den gode dip 😉

Tip!
Både rispapir og nudler kan købes i thai-butikker, Føtex eller Irma. Nogengange, kan du være heldig at finde det i butikker som Netto.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*