Butternut squash mini-pizzaer med gedeost & frisk timian

Simpelt, nemt og lækkert! Det er disse ‘mini pizzaer’ om man vil kalde dem. Bagte skiver af butternutsquash, smurt med en god grøn pesto, toppet med cremet gedeost og frisk timian. Super nemt som grøntsagstilbehør, og også en tilbehørsform, som ville kunne erstatte stivelses-delen i retten, i form af ris, pasta, kartofler, brød etc. Og så er den lowcarb, hvis det er noget man går op i 🙂 

Butternutsquash pizzaer med feta

Klik for større version.

Opskriften er til 6-7 stk.

Ingredienser
‘Toppen’ af 1 stor butternut squash
150 g. cremet gedeost
(gerne en cremet gedeosterulle)
ca. 3 spk. god grøn basilikumspesto
(se opskrift HER)
ca. 1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde
Start med at skylle squashen, græskaret, eller hvad man vil kalde det.

Skær toppen af og skær den over der, hvor den bliver bredere og ‘indmaden’ og kernerne sidder.

Den del af græskaret, som du nu har skåret fra, hvor indmaden ikke sidder, skæres i skiver. Jeg fik det til 6-7 stykker. De behøver ikke at være tykkere end max 1 cm.

Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme. Smør skiverne med en god pesto, smuldr gedeosten ud over dem samt skyllet og let hakket frisk timian.

Bag dem midt i ovnen, på en bagepapirsbeklædt bradepande, i 15-20 minutter, eller til de stadigvæk har lidt bid, men er blevet lidt mere møre i konsistensen.

Servér dem som en slags grønttilbehør eller som supplerende grønt til en ret.

Tip!
I stedet for gedeost, kan du også anvende en god græsk fetaost eller frisk mozarella og/eller frisk rosmarin.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*