Lækre svampede snurrer med Pikantost & skinke

De her snurrer er såå lækre – og er et stort hit herhjemme, hos både store og små 😉 og med god grund! De lækre sprøde udenpå og saftige og bløde indeni – lige som de skal være! De passer perfekt som et lille mellemmåltid eller som en del af madpakken, og så er der endda også lidt fuldkorn i, som sikrer en lidt større mæthed 😀 Samtidig er det også et lille hyggeligt projekt, som jeg kunne forstille mig, at familiens yngste kunne deltage i.

Opskriften er til 20 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
Snurredej
25 g. gær
5 dl. lunken vand
2 tsk. salt
1 tsk. honning eller sukker
2 spk. olivenolie
100 g. grahamsmel
150 g. durummel
ca. 450 g. hvedemel

Snurrefyld
200 g. Pikantost eller anden flødeost
175 g. skinke skåret i fine strimler

Mælk eller æg til pensling

Fremgangsmåde
Start med at røre dejen og forbered dig på, at den lige skal stå et par timer og hæve.

Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt så salt, olie, honning, grahamsmel og durummel under omrøring, til du har en ensartet masse.

Derefter tilsættes hvedemelet lidt efter lidt i dejen. Alt efter hvordan din hvedemel arbejder, er det ikke sikkert at du skal anvende det hele – og måske skal du anvende en smule mere end angivet.

Ælt dejen godt, til du har en blød, let og lækker dej, som slipper skålen.

Dejen må hellere få en anelse for lidt mel, end lidt for meget. Husk på, at når den skal rulles ud, tilfører du jo også mel 🙂 Lad dejen hæve under et klæde i 1½-2 timers tid, eller til den i hvertfald har fordoblet sig i størrelsen.

Rul dejen ud, på et meldrysset bord, til du har én stor rektangel. Derpå smørres Pikantosten og den udskårede skinke drysses ligeligt over dejen.

Fold den ene side over den anden og skær 20 lige store strimler. Twist strimlerne og fold dem sammen om sig selv. Fordel snurrerne med god mellemrum på 2 bagepapirsbeklædte bageplader.

Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min. og pensl dem med mælk eller æg. Bag dem derefter i en 200 graders forvarmet ovn, i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.

Tip!
Du kan med fordel også røre en flødeost, sammen med lidt sennep og lidt friskskåret purløg, hvis du ikke er den store fan af Pikantost.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

 1. Kia Sørensen says

  Hejsa
  Jeg tænkte på om de er fryseegnet? De kunne være lækre at hive op til travle dage.

  Kh Kia

  • linelomholt says

   Hej Kia,
   Jeg har selv haft frosset dem og givet min datter dem som mellemmåltid. De bliver en anelse mere ‘seje i det’, pga. de har været frosset. Men smagen er den samme. Jeg har enkelte gange haft lunet dem, evt bare på brødristeren og haft duppet dem med lidt vand forinden, så er de nærmest som nybagte.

   God dag!
   Hilsen Line 🙂

Speak Your Mind

*