Sprøde kerneknækbrød (lowcarb og glutenfri)

Dette er en nem og helt glutenfri måde, at tilberede knækbrød på 😀 de her lækre sprøde kerneknækbrød er tilmed glutenfrie, lowcarb og alt det der 😀 De kan eksempelvis anvendes både som mellemmåltid, som alternativ til brød, til tapas’en, som sund(ere) snack og meget mere..

Opskriften er til 15-20 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
100 g. hørfrø
100 g. sesamfrø
120 g. solsikkekerner
130 g. græskarkerner
1 M/L æg
1½ dl. vand
1½ tsk. salt
1 spk. smagsneutral olie*

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne.

I en kaffekværn males ca. halvdelen af din frø og kerneblanding, til det er helt fintmalet. Bland nu alle ingredienserne grundigt sammen og lad knækbrødsmassen trække i ca. 1 times tid på køkkenbordet.

Opvarm ovnen til 125 grader, ved almindelig varme.

Klip 2 lige store stykker bagepapir, der passer til din bradepande.

På det ene stykke bagepapir, fordeles knækbrødsmassen på midten og det andet stykke bagepapir ligges ovenpå.

Med en kagerulle, rulles dejen ligeligt ud, således at det har den samme tykkelse alle steder.

Læg nu bagepapiret med knækbrødet på bradepanden og skær det ud i passende stykker.

Bag det i ca. 1 time ved 125 grader, midt i ovnen – de skal være helt sprøde, når du knækker dem fra hinanden.

Lad det køle af på en bagerist og server det, når det er helt afkølet. Opbevar dem i en ilttæt beholder.

Tip!
*Smagsneutral olie, kan enten være solsikke, vindruekerne eller majsolie – samt nogle typer olivenolie.

 

Velbekomme. ___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Share

Speak Your Mind

*