Glutenfrie frø & kerneknækbrød

Dette er en nem og helt glutenfri måde, at tilberede knækbrød på. De bliver lækre sprøde og kan eksempelvis anvendes både som mellemmåltid, som en sund(ere) snack, som erstatning til noget brød. som tilbehør f.eks til frokostretter og meget meget mere..

Glutenfrit knækbrød

Klik for større version.

Opskriften er til 15-20 stk.

Ingredienser
100 g. hørfrø
100 g. sesamfrø
120 g. solsikkekerner
130 g. græskarkerner
2 små æg (el. 1 stort æg)
1½ dl. vand
1½ tsk. salt
1 spk. smagsneutral olie*

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne.

I en kaffekværn males ca. halvdelen af din frø og kerneblanding, til det er helt findelt.

Bland nu alle ingredienserne grundigt sammen og lad knækbrødsmassen trække i ca. 1 times tid på køkkenbordet.

Opvarm ovnen til 125 grader, ved almindelig varme.

Klip 2 lige store stykker bagepapir, der passer til din bradepande.

På det ene stykke bagepapir, fordeles knækbrødsmassen på midten og det andet stykke bagepapir ligges ovenpå.

Med en kagerulle, rulles dejen ligeligt ud, således at det har den samme tykkelse alle steder.

Læg nu bagepapiret med knækbrødet på bradepanden og skær det ud i passende stykker.

Bag det i ca. 1 time ved 125 grader, midt i ovnen – de skal være helt sprøde, når du knækker dem fra hinanden.

Lad det køle af på en bagerist og server det, når det er helt afkølet. Opbevar dem i en ilttæt beholder.

Tips
*Smagsneutral olie, kan enten være solsikke, vindruekerne eller majsolie.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*