Blomkålssalat med hasselnødder & melon

Denne salat består af lynstegt blomkål i hjemmelavet hvidløgsolie, samt sød cantaloupemelon og frisk spinat. En lækker og frisk kombination. Det smager af det det skal, og ikke meget mere 🙂 Før servering, dryppede jeg lidt hvidløgsolie ud over salaten, samt lidt havsalt – blot for smagens skyld 🙂 ..

Opskriften er til 3 personer
Blomkålssalat med melon og spinat
Ingredienser
½ mellemstort blomkålshoved
2 spk. hvidløgsolie
Havsalt og friskkværnet peber

2 store håndfulde frisk spinat
½ cantaloupemelon
1 stor håndfuld hasselnødder
(ekstra hvidløgsolie)

Fremgangsmåde
Grøntsagerne skylles – imens spinaten drypper af, skæres melonen i mindre stykker og blomkålet skæres i små buketter.

Hasselnødderne ristes på en varm pande, til de begynder at afgive duft. Hak dem groft, når de er kølet lidt af.

Nu lynsteges blomkålsbuketterne i hvidløgsolien, på en varm pande.

Find et fad, skål eller tallerken (når du er klar til at servere salaten). Fordel de skyllede spinatblade derpå.

Ovenpå disse, fordeles den lune blomkål samt melonen og de hakkede hasselnødder.

Lige før servering, dryppes lidt hvidløgsolie (eller en god grøn pesto) ud over salaten og drys med lidt havsalt.

Tips
Anvender du ikke hvidløgsolie, med en særlig kraftig smag af hvidløg, eller anvender du en helt almindelig oliven/raps olie – anvend da 2 store fed revet el. presset hvidløg, ved stegning af blomkålen.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*