Spidskålssalat med chorizo, parmesan & friske figner

Jeg er vild med vintermånedernes mange lækre råvarer – og dette gælder selvfølgelig også kåltyperne – specielt spidskål! Denne salat, er nok blevet en af mine absolut favoritter, indenfor spidskålssalater. Kombinationen af den let spicy chorizo, den saltede parmesan – de søde figner og den sprøde spidskål er helt fantastisk. Og så ser den jo godt ud på middagsbordet 😉 Herhjemme vil den i hvertfald blive lavet igen og igen 🙂 ..

Spidskålssalat med chorizo, figner og parmesan

Klik for større version.

Opskriften er til 5-6 personer

Ingredienser
1 helt mellemstort spidskål
1 hel chorizopølse (gram)
4 friske figner
175 g. frisk parmesan

Vinaigrette
8 spk. smagsneutral olivenolie
2 spk. hvidvinseddike
2 spk. honning
Salt og frisk kværnet peber.

Fremgangsmåde
Start med at skære chorizoen i tynde skiver og steg det på en varm pande. Hæld det ud på et par stykker køkkenrulle (så det suger den overskydende fedt) – og lad det køle af.

Start med at fjerne de yderste blade fra spidskålen.

Skær kålhovedet over og snit det meget fint – enten med en skarp kniv, eller på et mandolinjern.

Fordel det på et flot fad eller en stor tallerken.

Rør vinaigretten sammen, med alle ingredienserne – smag det til og dryp det ud over den snittede spidskål.

Vend det let, så vinaigretten bliver let fordelt.

Nu hældes chorizoen ud over, dernæst høvlet parmesan og afslutningsvis de friske figner skåret i både.

Server med det samme.

Tip!
I stedet for spidskål, kan du med fordel også anvende frisk, helt fint snittet rosenkål. Det smager også virkelig godt.

Er fignerne umuligt at skaffe, kan du alternativt anvende fint snittet æblestykker.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*