Vanilje panna cotta med havtorne coulis

En vanvittig lækker dessert, som laves lidt i etaper, fordi panna cottaen lige skal nå at sætte sig, inden selve havtorne geleen hældes over. Den smager virkelig meget af sol og sommer – og er du ligesom mig også helt pjattet med havtorn, er det her da lige desserten 😉 kombinationen af den fede og cremede panna cotta og den søde og let syrlige havtorne coulis er ud over at være en smuk dessert – også urtolig smagfuld!

Opskriften er til 4 portioner

panna-cotta-med-havtorn-coulis1

Klik for større version.

Ingredienser
Vanilje panna cotta
2 blade husblas
5 dl. piskefløde
2 spk. rørsukker
Kornene fra 1 vaniljestang eller vaniljepulver

Havtornecoulis
250 g. havtorn (frosne eller friske)
1 dl. rørsukker
2 spk. citronsaft
2 husblas/gelatine blade

Desuden
Pynt efter smag

Fremgangsmåde
Start med at lave panna cottaen. Husblassen lægges i koldt vand i 5-10 minutter.

Imens lunes fløden, sammen med sukkeret og kornene fra vaniljestangen, til den lige når kogepunktet, under omrøring.

Tag fløden af varmen og lad den stå og køle let af. Husblassen vrides for vand og hældes i den lune fløde, under omrøring, til du kan se, at der ikke er nogen klumper i.

Sigt fløden for en god ordens skyld, så du er helt sikker på, at der ikke er husblas/gelatine klumper i. Hæld fløden i nogle portionsglas eller i en serveringsskål. Drys med et meget tyndt lag rørsukker over, så det ikke danner skind.

Lad panna cottaen stå og køle af i 5 minutters tid og sæt det så på køl i 2-3 timer, til det har sat sig.

Havtornecoulisen laves;
Læg husblassen i koldt vand i 5 minutters tid, til det er blevet blødt op.

Kog havtorn, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Pres det hele gennem en sigte, til du kun har den rene saft tilbage. Smag på den, om den mangler mere syre eller mere sukker. Den må gerne være ret syrlig med et sødt tvist, så den ‘bryder’ den fede flødedessert.

Køl saften let af, vrid husblassen for vand og hæld husblassen i saften, under omrøring. 

Hæld det evt. igennem en sigte, så du ligesom med panna cottaen, er sikker på, at der ikke er husblas klumper i. Hæld nu saften over panna cottaen. Dæk desserten til og lad det stivne i 2-4 timer.

Pynt desserterne og server.

Tip!
I stedet for havtorn, kan du også lave desserten med hindbær – se opskrift HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*