Tortilla Española: Spansk kartoffelæggekage

Dette er Spaniens svar på en kartoffelæggekage, som man spiser rigtigt meget på Kanarieøerne. Normalt serveres tortillaen, som en let frokostret – eller som en del af en lun tapasanretning. Da jeg var lille og boede i Spanien, fik man det ofte i en sandwich, med en Alioli (hvidløgsmayo) og med noget lækkert brød. Bestemt også en god kombi 😉 

Klik for større version.

Opskriften er til cirka 4 portioner

Ingredienser
4-5 store kartofler
Vand så det dækker kartoflerne

1-2 spk. olivenolie
6 æg
½ dl. mælk
Salt, peber, ½ tsk. sukker

Desuden
Alioli, noget lækkert brød evt.
serveret med en salat

Fremgangsmåde
Skæl kartoflerne og skær dem i tern.

Kartoflerne hældes på en pande og dækkes med vand. Tilsæt salt og peber. Lad dem koge i cirka 15 minutter, eller til de er møre.

Hæld vandet fra og steg kartoflerne på panden, med lidt olie, til de er lidt gyldne. Husk at smage til med salt og peber. Skru lidt ned for varmen. Bland æg, mælk, salt peber og sukkeret.

Hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skru en lille smule ned for varmen.

Lad æggemassen sætte sig omkring kartoflerne. Når den har sat sig nok i kanten skal tortillaen vendes.

Det gør du nemmest ved, at lægge en tallerken, der er lidt større end panden over og vende den på den måde. Du kan også bruge et skærebræt eller et stort fad. Tortillaen skal derefter forsigtigt skubbes ned på panden igen og steges færdig.

Lad tortillaen køle lidt af og server den med lidt lækkert durumbrød med spansk Alioli (hvidløg “dip”), som kan købes i f.eks Super Brugsen, Føtex eller lign. dagligvarebutikker.

Tip!
Det kan være en god idé at servere tortillaen i form af en sandwich eller bare som tilbehør til en hyggelig tapas-middag. Hvis du vil gøre tortillaen sundere eller bare prøve noget andet, kan du med fordel også tilsætte lidt revet gulerødder, peberfrugt eller andre lækre grøntsager i mindre stykker. Server evt. tortillaen til nogle lækre hjemmebagte rugler.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*