Nem hjemmelavet saltkaramel

Karamellen her er super nem at lave – og kombinationen af det salte og søde er bare så lækkert. Desto længere tid du koger den, desto hårdere bliver det også, efter at have stået på køl. Så kog det kun til det lige er tyknet. Karamellen er super lækker i hjemmelavet is og i fyldte chokolader 😉 .. 

Opskriften er til ét glas saltkaramel

Klik for større version.

Ingredienser
1½ dl. piskefløde
150 g. rørsukker
½ tsk. salt (mellemfint)

Fremgangsmåde
Varm fløden op i en tykbundet kasserolle og tages af varmen. I gryden smeltes sukkeret, til der ikke er flere klumper.

Tilsæt den lune fløde under omrøring og tilsæt saltet.

Rør godt rundt, til det begynder at tykne.

Hæld det på skoldede glas.

Tip!
Tag karamellen ud fra køl, lidt tid før du skal anvende den, så den kan stå og blive lidt mere blød og medgørlig.

Du kan bruge karamellen ovenpå lidt græsk yoghurt, i fyldte chokolader, i kager, muffins, hjemmelavet is og meget andet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*