Svampede, snaskede og lækre kanelsnurrer

Lækre, snaskede og mega svampede beskriver vidst meget godt, de her kanelsnurrer. Har lavet opskriften på baggrund af min snaskede kanelsneglekage (se HER) og de er jo såååå lækre! Er du også pjattet med kanelsnegle, vil du også elske dem her 😉

Opskriften er til 12 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
150 g. mælk
50 g. smør
½ dl. vand
25 g. gær
1 M/L æg
1½ spk. rørsukker
½ tsk. salt
ca. 400 g. hvedemel

Kanelfyld
150 g. smør
150 g. sukker
1½ tsk. stødt kanel

Æg eller mælk til pensling.

Fremgangsmåde
Start med at lune mælken i en kasserolle. Tag det af varmen, tilsæt det kolde smør og vandet og rør rundt.

Når det er afkølet, og du ikke brænder dig, når du stikker lillefingeren i mælkeblandingen, hældes væsken i en røreskål og gæren opløses deri.

Deri tilsættes salt, sukker og hvedemelet. Ælt dejen, til du har en blød og lækker dej. Den må hellere være en anelse klistret, end den må være for tør, da dejen også suger melet til sig, som du kommer til at rulle dejen i.

Læg et rent klæde over dejen og lad den hæve i 30-45 minutter, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

Imens skæres den kolde smør ud og når det er blevet blødt, blandes det med sukkeret og kanelen.

Rul dejen ud til én stor kvadrat og smør kanelremoncen på. Fold dejen ind over hinanden fra begge de brede sider, ind mod midten.

Beklæd en bageplade med bagepapir og skær 12 lige brede strimler af dejen. Twist kanelstrimlerne nogle gange og sno den om sig selv. Dejflappen i enden bukkes under snurrerne, som lægges på bradepladen.

Dæk dem over med det rene klæde og lad dem efterhæve i 30-45 minutter, eller til de er hævet nogenlunde til dobbelt størrelse.

Imens forvarmes ovnen til 200 graders varmluft. Pensl snurrerne med mælk eller sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i 15-17 minutter, til de er gyldne.

Lad dem køle af og nyd dem lune.

Tip!
I stedet for kanel, kan du med fordel også anvende kardemomme, tilsæt da også en anelse i dejen, så de kommer til at smage nok af kardemomme.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*