Lakridskys

‘Kys’ kan fx være velegnet at servere til forskellige slags is, eller andre former for desserter. Anvender du pasteuriserede æggehvider til fremstillingen af retten, kan du nemt smage dig frem til hvor kraftig lakridssmagen skal være. Vær dog obs på  at de bliver en smule mere milde i smagen, efter bagningen..

Opskriften er til ca. 30 kys
Lakridskys
Ingredienser
3 æggehvider
150 g. rørsukker
3/4 tsk. stødt lakrids

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 150 grader, ved almindelig varme.

Når du laver retter, hvor du skal piske æggehvider stive, er det vigtigt at du er obs på at røreskålen fx er helt ren.

Anvender du friske æg, vær da opmærksom på, at der ikke kommer rester af blomme, eller andre ting, som ikke vedrører hviderne.

De kan være meget sarte, og det kan medvirke at du ikke kan få hviderne helt stive.

Pisk æggehviderne til en stiv og cremet marengs, sammen med sukkeret.

Tilsæt lakridspulveret, og når det er rørt helt ud i dejen, hældes dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Sprøjt gerne alle dine marengstoppe ud i ens størrelser, og gerne så de alle sammen kan være på samme bradepande.

Bag dine kys i 15-20 minutter i den 150 graders varme ovn, og lad dem stå inde i ovnen natten over – det giver helt klart den bedste ‘sejhed’ i dine kys.

Har du ikke tid til det, lad dem da stå derinde i 4-5 timer.

Tag dem derefter ud af ovnen, og server.

Tips
Opbevar dem i en kagedåse for bedste holdbarhed.

Du kan også tilsætte samme mængde ren kakaopulver, fintblendet frysetørret bær, eller noget helt andet, i stedet for lakrids.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*