Sprød rødkålssalat med nødder og lakrids

En salat der mætter godt, og har en rigtig god smag. Lakridsen er på ingen måde gennemtrængende i smagen, som man ellers godt kunne forestille sig – men passer faktisk rigtigt godt sammen med honningen og senneppen, i marinaden. Salaten kan derfor serveres til mange forskellige former for tilbehør, hvad enten det er kød, fisk, vegetarisk tilbehør, eller noget helt andet..

Opskriften er til ca. 4 personer

Rødkålssalat med nødder og lakrids

Klik for større version.

Ingredienser
1/4 stort rødkål
3 spk. olivenolie
2 spk. akaciehonning
1 tsk. stærk sennep
½ tsk. lakridspulver
Salt og peber

2 dl. forkogt cous cous*
ca. ½ dl. blandet nødder**
½ lille bundt kruspersille

Fremgangsmåde
Skær bunden at rødkålen, og fjern de yderste blade. Skyl kålen og skær 1/4 del fra.

Med et mandolinjern eller med en meget skarp kniv, snittes kålen fint.

Bland derefter en marinade af olie, honning, sennep, lakrids, salt og peber. Smag den til, og bland kålen grundigt heri.

Det kan godt være, at det ikke virker som om, at der er nok ‘dressing’ – men det er der.

Sæt salaten på køl i 1-3 timer. Imens forkoges couscous’en til salaten, der kan få lov til at køle helt af, inden det skal i salaten.

Hak de blandede nødder, skyl persillen, og hak den ligeledes.

Når salaten skal anvendes, blandes 3/4 del af de hakkede nødder og persillen i salaten, sammen med den forkogte couscous.

Anret salaten og pynt med de resterende nødder og persille.

Tip!
*Her kan du også anvende forkogte linser (grønne, røde, beluga mm.) eller quinoa.

**Jeg anvendte blandede mandler og usaltede pistacienødder.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*