Jamie Olivers ‘couscous-ret med kylling & tzatziki’

En nem, smagfuld og let ret, der kan serveres som en sommerlig hovedret – men selvfølgelig også på andre tider af året. 😉 Den serveres afkølet, og dette gør, at den ligeledes også vil egne sig som frokostret eller være god at have med på madpakken 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Jamie oliver - couscous ret med kylling og tzatziki

Klik for større version.

Ingredienser
300 g. fine couscous
2 røde peberfrugter
1 rød chili
4 forårsløg
1 lille bundt frisk dild
150 g. friske ærter*
1 håndfuld stenfrie sorte oliven
2 tsk. olivenolie
40 g. fetaost

400 g. kyllingebryst
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. fjerkrækrydderi
½ tsk. røget paprika (kan undlades)
Saften af ½ lime
2 spk. olivenolie (halvdelen er til stegning)

1 portion tzatziki – se HER.

Fremgangsmåde
Start med at fremstille tzatzikien, så smagen kan sætte sig godt, inden den skal spises.

Nu koges 6 dl. vand, der hældes over couscous’en, sammen med en smule salt. Dæk det til og lad det stå og trække, imens resten klargøres.

Brusk, fedt og lignende skæres fra kyllingebrystet, på et rent skærebræt. Skær kødet midt over, så du nu har 4 tynde fileter. Læg dem i en pose eller en skål, sammen med halvdelen af olivenolien, limesaft, krydderier, salt og peber.

Bland dette godt sammen og lad det stå og trække i 10-minutters tid, hvorefter det steges i resten af olivenolien, til det er gennemstegt.

Lad det køle af, hvorefter det skæres ud i strimler.

Imens udhules peberfrugten og chilen for kerner og skæres ud i mindre stykker. Det samme gør du med forårsløgene. Det hele hældes i en blender, eller en stor minihakker, sammen med de sorte oliven og olien.

Blend, til du har en ensartet pasta, smag det til med salt og peber, og bland det sammen med couscousen. Lad det nu stå og trække lidt.

Anret couscousen på et fad, eller i en serveringsskål, med den strimlede kylling over, smuldret fetaost og de bælgede ærter.

Skyl dilden og drys det over retten. Server med den hjemmelavede tzatziki.

Tip!
*Du kan sagtens også anvende frosne ærter, du skal bare lige tage højde for, at de skal blancheres, før de anvendes i retten.

Til retten, kan du også servere noget lækkert naan-brød – se min opskrift HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*