Sundere stjerneskud med ristet rugbrød

Dette er en ret simpel ret, som både kan serveres som forret, hovedret og som en frokostret. Dette er slet ikke som det traditionelle “stjerneskud”. Jeg har justeret den til det sundere alternativ med bl.a ristet rugbrød og hjemmelavet fiskefilet – både dampet og stegt, som den klassiske udgave også laves 🙂 ..

Opskriften er til 2 portioner

Stjerneskud - opdateret1

Klik for større version.

Ingredienser
8 små/mellemstore rødspætte filetter
1 dl. rasp
1 dl. rugmel
1 æg
Olivenolie og smør til stegning
Havsalt og frisk kværnet peber

2 skiver rugbrød og evt. smør
2-4 store salatblade
(f.eks Firsee eller Lollo biondasalat)

2 Skiver citroner
ca. 200 g. rejer

Pynt
Frisk dild samt en god mayonnaise
Agurk eller tomat til pynt

Fremgangsmåde
Start med at skylle alle grøntsagerne og skær både citron, tomat og agurk ud i skiver. Dilden plukkes i mindre buketter og salaten dryppes fri for vand.

Slå ægget ud i en skål og pisk det rundt med en gaffel.

I en anden skål blandes rasp og rugmel, tilsæt salt og peber.

Varm en tykbundet pande op til middelvarme. Tilsæt olie når panden er varm.

Læg de to stykker rugbrød ind på en rist i ovnen ved 200 grader, til det begynder at blive sprødt i kanterne. Tag det ud – og lad det køle af, på en rist.

Vend halvdelen af rødspætte filetterne i æg og derefter i raspblandingen.

Steg fisken til de får en flot gylden farve. Det er meget vigtigt at fisken ikke får for lang tid, da den ikke må være overtilberedt.

I en gryde, f.eks med en indsats, dampes de resterende filetter. Husk at krydre med salt og peber.

Tip: Du kan også blot stege dem på panden i et par minutter, så de ikke tager farve – det er lidt nemmere og du risikerer ikke at ødelægge fisken på samme måde.

På rugbrødet lægges salaten, fisk, rejer, mayo og den resterende topping.

Det kan være en god idé at anvende en god mayonnaise, remoulade eller en hjemmelavet dilddressing til – evt. også lidt rogn eller kaviar.

Tip!
Stjerneskud kan f.eks laves med andre former for fisk – jeg har blot anvendt rødspætten, fordi den er god at lave fiskefilet af, men du ville sagtens kunne lave det med andre typer lys fisk, fx Sej eller torsk.

Du kan også lave retten på et stykke godt (fuldkorns)brød, hvis rugbrødet bliver lidt for utraditionelt 🙂

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*