Lækre honning & timianbagte rodfrugter

Rødbeder og gulerødder er lige nu i sæson i Danmark, ligesom pastinakker, persillerødder og andre grove rodfrugter også er. De smager rigtigt godt, lige meget hvordan man næsten tilbereder dem. Kombinationen af rodfrugter, dansk honning og lidt timian synes jeg er super god. Jeg har derfor udarbejdet denne opskrift, som kan bruges som tilbehør til de fleste kødtyper, vegetariske retter, og meget mere 😀 ..

Opskriften er til 3 personer

Klik for større version.

Ingredienser
350 g. rødbeder
200 g. gulerødder
3 spk. honning
3 spk. olivenolie
1 tsk. tørret timian el.½ håndfuld finthakket frisk
Groft salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle og skrælle alle rodfrugterne. Skær derefter rødbederne halvt over og i mindre stave.

Gulerødderne skæres halvt over og derefter én gang på den lange led, da gulerødderne skal være grovere skåret ud end rødbederne, fordi rødbederne har en længere bagetid.

Du kan også skære rodfrugterne ud i grove tern eller stykker, alt efter hvad de skal serveres til.

Læg alle rodfrugterne i en skål og rør det grundigt sammen med olie, honning, peber og timian. Det er meningen at det skal blive en lidt tyk klistret masse, som rodfrugterne er vendt i.

Hæld dem i et bagepapirs beklædt ovnfast fad og drys med groft salt over. Bag rodfrugterne i 30-35 minutter ved 200 grader, til de er møre og server dem med det samme.

Alt afhængig af rodfrugternes størrelse, kan det godt være at bagetiden øges med 5-10 minutter.

Tip!
Du kan med fordel bytte nogen af rodfrugterne ud med persillerødder, grove knoldselleri-stave, pastinakker, forskellige beder eller andre grove sæsonpræget grøntsager.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Hej,
    Er det ligemeget hvilken slags honning, der benyttes?

Speak Your Mind

*