Sprød spidskålssalat med sesam

Dette er en salat, der mætter rigtigt godt, med kålen i salaten og æblerne samt honningen bidrager med en dejlig sødme. 😀 Salaten kan derfor serveres til de fleste retter, herunder forskellige kødtyper, fisk og fjerkræ..

Opskriften er til 4 personer

Spidskålssalat med sesam

Klik for større version.

Ingredienser
1 lille spidskålshoved
1 stort rødt æble
½ dl. sesamfrø
50 g. hasselnødder
50 g. mandler
½ bundt frisk dild
2 spk. olivenolie
1 spk. hvidvinseddike
3 tsk. akaciehonning
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle grøntsagerne og krydderurterne.

Imens du ordner grøntsagerne ristes sesamfrø og nødderne på en varm pande.

Skær spidskålet midt over og skær stokken ud. Snit kålen fint.

Æblehuset skæres fra æblet og æblet skæres nu i mindre stykker. Herefter hakkes dilden fint.

Når nødderne og sesamfrøene har taget farve, tages de af panden og hasselnøddernes ‘hinde’ smuldres af.

Hak nødderne fint og bland sesam samt nødderne sammen med grøntsagerne.

I en lille skål blandes olie, eddike, honning, salt og peber.

Smag det til, og bland det derefter sammen med salaten.

Lad salaten trække i ½ times tid og server derefter.

Tip!
Det smager også rigtigt godt, hvis du laver denne salat med meget fintsnittet rødkål, i stedet for spidskål.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*