Cremet Hokkaidosuppe med granatæble & sprødristet bacon

Det er sæson for græskar – og hvad er bedre her i efteråret end dejlige lune supper, med masser af smag og gode toppings? Det for mig i hvertfald essencen af efterår og vinter. Hokkaido græskar er rigt på blandt andet A og C vitamin og ud over den sundhedsmæssige gevinst – er det også super lækkert både at bage i ovnen, som en del af en rodfrugts eller kartoffelmos, i brød og som her i suppe, hvor græskaret bidrager med sin naturlige sødme. Jeg har kombineret det med lidt sød kartoffel, som er med til at give en perfekt cremethed og du kan derfor sagtens undlade at tilsætte fløde 🙂 .. 

hokaido-suppe-med-toppings1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 store portioner

Ingredienser
2-3 spk. olivenolie
2 mellemstore løg
3 fed hvidløg
3 store kviste frisk rosmarin
1 helt lille Hokkaido græskar
350 gram søde kartofler
ca. 8 dl. grøntsags – eller hønsebouillon

Smag til med.. 
Salt, frisk kværnet peber, chiliflager, citronsaft

Toppings..
Sprødristet bacon, granatæblekerner –
Creme fraiche og frisk persille

Fremgangsmåde
Såfremt at græskaret er økologisk, koger jeg altid græskaret med skræl. Jeg skærer naturligvis altid toppen, bunden og evt. urenhedder fra. Græskarskrællen indeholder jo masser af smag og ikke mindst farve. Det sparer også lidt på madspildskontoen 😉

Skyl grøntsagerne grundigt, fjern indholdet i græskaren, og skær alle grøntsagerne i rustikke stykker. Suppen skal blendes, derfor gør det ikke det store, at det er lidt rustikt.

Rosmarinen skylles, nippes og hakkes groft.

Varm en gryde op med lidt olie, og svits løg, rosmarin, hvidløg, salt og peber. Når løgene er “glasklare”, tilsættes de resterende grøntsager til de er lette gyldne.

Tilsæt fonden/boullionen. Lad suppen koge ved mellemhøj varme, til grøntsagerne er møre. (10-15 min.)

Imens ristes baconet til det er sprødt, granatæblekernerne bankes ud af granatæblet og persillen hakkes.

Når grøntsagerne er møre, blendes suppen med en stavblender, til suppen er helt cremet. Smag suppen til med mere salt eller peber, hvis nødvendigt, samt lidt chili og evt. lidt frisk citronsaft.

Lad suppen stå i 5-10 minutter, under låg, hvor den lige kan stå og samle sig – og få en god tyk konsistens. Server suppen med toppings og f.eks. noget lækkert brød.

Tip!
I stedet for søde kartofler, kan du anvende helt almindelige kartofler eller tilsvarende rodfrugter som pastinakker, persillerødder, knoldselleri eller lignende.

Suppen kan både serveres som en god forret eller i større portioner, som en god hovedret her om efteråret. Denne portionsstørrelse passer til 4 store portioner (hovedret) eller til 6-8 mindre portioner til en lille forret.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*