Radicciosalat med gedeost & blåbær

Salaten her er en god blanding mellem gede/fetaost, den lidt karakteristiske salat, de neurale bønner og de søde friske bær 😀 Prøv dig frem, og lav gerne om på sammensætningen af råvarerne i salaten, hvis denne kombination ikke tiltaler dig.

Opskriften er til 3-4 personer

Klik for større version.

Ingredienser
140g. grønne bønner
(enten friske eller frosne)
125g. radicciosalat (ca. ½ hoved)
50-60g. gedeost el. tilsvarende fetaost
100g. friske blåbær

2 spk. olivenolie
1 spk. æble el. hyldeblomsteddike
1½ spk. koncentreret hyldeblomst saft
Salt, peber.

Fremgangsmåde
Sæt en gryde over med kogende vand, og tilsæt lidt groft salt. Blancher bønnerne (hæld dem ned i det kogende vand, og tag dem op, når vandet begynder at koge igen), og til de stadigvæk har lidt bid.

Tag dem af varmen og hæld iskoldt vand over og lad dem køle af.

Skyl imens de resterende grøntsager. Pluk salaten groft eller hak det. Skær gedeosten / fetaosten ud, til mindre stykker.

Rør dressingen sammen, smag den til, og lad den trække til salaten er færdig.

Du kan enten vælge at blande den sammen med radiccioen og bønnerne, eller at hver person selv hælder det over salaten. Det kan være en god idé at blande den i salaten på forhånd, da radiccioen godt kan være lidt bitter i det.

Server salaten med det samme.

Tip!
I stedet for radiccio-salat kan du alternativt anvende baby-leaves, romanie/hjertesalat eller en kombination af disse. Det kan også være rigtigt lækkert hvis der tilsættes lidt ristede og hakkede kerner og/eller nødder til salaten.

Der kan også tilsættes små cherry-tomater eller lidt friskskåret appelsin. Appelsinen passer rigtigt godt til fetaost, hvis det er det du vælger at anvende.

Alternativt til blåbær, kan du både anvende friske jordbær, brombær, hindbær, og hvad du ellers kunne forestille dig at tilsætte i salaten. Husk dog bare på, at bærrene smager allerbedst når de er i sæson.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*