Speltsalat i hvidløgsmarinade med soltørret tomat & fetaost

Salaten her er indeholder en masse lækre grøntsager der er vendt i en hvidløgs/oliemarinade – den passer godt til rigtigt mange forskellige retter. Jeg serverede den selv til noget bagt fisk, og begge retter supplerer hinanden super godt. Varier fx indholdet af grøntsager, hvis det ikke passer til din smag..

Opskriften er til ca. 4 personer

Ingredienser
2 dl. speltkerner el. andre kerner
ca. 3 dl. vand
Salt

½ rød peberfrugt
6 rosenkål
8-10 champignoner
1 gulerod
5-6 soltørret tomater
1 håndfuld ruccola

1 stort fed hvidløg
½ spk. hvidvinseddike
3 spk. god olivenolie
½ tsk. sukker
Salt, peber

Fremgangsmåde
Start med at hælde vand, kerner og salt i en gryde – kog kernerne til de er møre og lad dem evt. hvile i 10 minutter efter kogning, under låg.

Skyl dem i koldt vand og lad dem trække til de skal anvendes.

Imens skylles champignonerne, skæres i tynde skiver og svitses på en varm pande til de er let gyldne – lad dem køle af til de skal anvendes.

Skyl og udhul peberfrugten og skær den i lange tynde strimler. Skræl guleroden og skær den i mindre tern, eller riv den, alt efter smag.

Rosenkålens yderste blade fjernes og skylles – skær rosenkålen i meget tynde skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

Skyl ruccolaen og lad den stå lidt til afdrypning, så der ikke kommer vand i salaten.

Skær fetaosten ud i mindre tern, og gør det samme med de soltørrede tomater.

I en lille skål røres olie, hvidvinseddike, salt, peber, sukker og 1 fed revet hvidløg grundigt.

Bland alle de snittede grøntsager og de øvrige ingredienser, på nær fetaosten. Rør dressingen i – og rør grundigt rundt, til dressingen er godt fordelt.

Til sidst tilsættes fetaosten og noget af det anvendes evt. som pynt. Server salaten med det samme.

Tips
Alt efter hvilken type kerner du anvender, kan det godt være at du skal anvende mere/mindre vand til kogning, end angivet.

Anvend f.eks hvedekerner til salaten – de er stadigvæk hele efter kogning, modsat speltkerner – og har et rigtigt godt bid, også når de er kogte og kolde.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*