Rødkålssalat med blåbær & edamamebønner

Simpelt, smagfuldt, sprødt og lækkert – det beskriver meget godt denne salat. 😉 Den er ikke svær at lave, og så passer den til stort set alle retter. Server den til forskellige retter bestående af kød, fisk, fjerkræ eller vegetariske retter. Jeg serverede den til en ret med kylling – og det smagte super godt..

Rødkålssalat med edamamebønner og blåbær

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
½ lille rødkål
150 g. edamamebønner
ca. 65 g. friske blåbær
½ dl. solsikkefrø

3 spk. olivenolie
1½ spk. agavesirup
1 spk. sennep
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at fjerne det yderste blad fra kålen og skyl det.

Skær det over og dernæst skæres stokken ud. Nu skal kålen snittes. Det kan du bedst gøre, enten ved at skære det meget fint på et mandolinjern, eller med en skarp kniv.

I en skål røres dressingen – bland olie, sirup, sennep, samt salt og peber. Smag det til.

I en si skylles edamamebønnerne og blåbærene. Lad dem stå og dryppe lidt af.

Kålen vendes nu grundigt i dressingen, blandes med bønnerne og bærene, dækkes til og får lov til at stå og trække på køl. Gerne i omkring en time, eller hvad du nu har tid til.

Den kan sagtens spises med det samme – jeg synes dog bare, at den smager af mest, efter at have stået og trukket.

Solsikkefrøene ristes hurtigt på en varm pande, tages af varmen og sættes til side, til salaten skal serveres, hvor det hele blandes.

Servér.

Tip!
I stedet for rødkål, kan du med fordel også anvende andre kåltyper, til denne salat – eksempelvis spidskål eller hvidkål.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*