Wokretter kan sammensættes frit med de råvarer som man bedst selv kan lide og resultatet bliver ofte super lækkert. I denne ret er der ikke specielt mange forskellige grøntsagstyper og retten er nem at gå til. Ved at servere retten med en grov og mættende salat eller groft brød kan du minimere portionsstørrelsen af hovedretten, og der vil dermed være til flere portioner..
Opskriften er til 3-4 portioner
Ingredienser
150 g. nudler (gerne fuldkorn)
2 spk. sød chilisauce
1 spk. limesaft
1 tsk. sesamolie
1 spk. fiskesauce
250 g. tigerrejer
1 rød chili
150 g. bønner el. sugarsnaps
3-4 forårsløg el. 1 stor porre
½ agurk
1 bundt friske krydderurter
(gerne korriander el. persille)
Salt og peber
Desuden
En grov salat el.
groft hjemmebagt brød
Fremgangsmåde
Start med at koge nudlerne efter anvisning på pakken.
Lad dem køle af i en si imens at rettens øvrige ingredienser klargøres.
Skyl alle grøntsagerne – snit porrer/forårsløg skråt, i tynde skiver.
De små sugarsnaps skæres på langs, chilien hakkes fint og en dressing røres af sød chilisauce, limesaft, sesamolie, fiskesauce, salt og peber.
På en varm pande svitses chilien i lidt olie og rejerne steges lynhurtigt på panden, til de får en hårdere konsistens.
Nudlerne vendes i marinaden og når rejerne begynder at være færdige, tilsættes de snittede grøntsager der svitses i 3-4 min. under omrøring.
Til sidst vendes nudler, grøntsager og rejer. Server retten og pynt af med hakket persille og eksempelvis noget hjemmebagt brød, eller en lækker grov salat.
Tips
Varier indholdet af grøntsager i retten, alt efter smag og sæson. Peberfrugter, små tynde gulerødsstænger, friske grønne asparges, og broccolibuketter passer rigtigt godt til denne ret, og så er størstedelen af grøntsagerne nogen der mætter godt.
Velbekomme.
Speak Your Mind