Saftig banankage med mørk chokolade

Denne kage er én af de kager, der har den perfekte kombination af blødhed, saftighed og en lækker svampet konsistens. Dertil tilsættes en mild banansmag og et godt lag mørk chokolade, som topping. Mums! Dette er nok den bedste banankage-opskrift, jeg har prøvet. Kagen kan holde længe på køl, hvor den fortsat beholder den gode konsistens og smag – hvis den altså holder så længe 😉 

Klik for større version.

Opskriften er til 8 portioner

Ingredienser
4 æg
230 g. rørsukker
1 vaniljestang
150 g. smør
6 små el. 4 store modne bananer
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver

Topping
100 g. 70% god mørk chokolade
evt. hakkede nødder

Fremgangsmåde
Start med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen. Mos det sammen med 1 tsk. sukker, så du får en tyk vaniljemasse og vaniljekornene bliver godt fordelt.

Pisk æg, vanilje og sukker sammen til en luftig og cremet æggemasse.

Imens smeltes smørret i en lille gryde. Tag det af varmen så snart det er smeltet.

Bland hvedemel og bagepulver, rør det forsigtigt i æggemassen.

Derefter tilsættes den smeltede smør forsigtigt, lidt efter lidt.

Bananerne blendes til en ensartet masse uden klumper, og hældes i kagedejen under omrøring.

Hæld kagemassen i en smurt springform (på 24 cm), eller dækket med bagepapir. Du kan også anvende en lille brødform.

Bag kagen i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader.

Køl den af på en bagerist og overtræk den derefter med smeltet chokolade.

Tip!
I stedet for at anvende chokoladen som glasur, kan du i stedet for, hakke det og tilsætte det i dejen. Det giver også et super lækkert resultat.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*