Svampet banankage med mørk chokolade

Det kan være svært at få en kage til at få den helt rette smag, samtidig med at den også har den gode bløde, saftige og lækre konsistens. Alt dette har denne kage og endda med en god chokoladetopping. 😀 Dette er nok den bedste banankage-opskrift, jeg har prøvet. Kagen kan anvendes til enhver anledning og kan holde længe på køl, hvor den fortsat beholder den gode konsistens og smag..

Banankage med chokoladeovertræk2

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 8 prs.

Ingredienser
4 æg
230 g. rørsukker
1 vaniljestang
150 g. smør
6 små el. 4 store modne bananer
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver

Desuden
100 g. 70% god mørk chokolade

Fremgangsmåde
Start med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen. Mos det sammen med 1 tsk. sukker, så du får en tyk vaniljemasse og vaniljekornene bliver godt fordelt.

Pisk æg, vanilje og sukker sammen til en luftig og cremet æggemasse.

Imens smeltes smørret i en lille gryde. Tag det af varmen så snart det er smeltet.

Bland hvedemel og bagepulver, rør det forsigtigt i æggemassen.

Derefter tilsættes den smeltede smør forsigtigt, lidt efter lidt.

Bananerne blendes til en ensartet masse uden klumper, og hældes i kagedejen under omrøring.

Hæld kagemassen i en smurt springform (på 24 cm), eller dækket med bagepapir. Du kan også anvende en lille brødform.

Bag kagen i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader.

Køl den af på en bagerist og overtræk den derefter med smeltet chokolade.

Tip!
I stedet for at anvende chokoladen som glasur, kan du i stedet for, hakke det og tilsætte det i dejen. Det giver også et super lækkert resultat.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*