Glutenfrie cookies med boghvede & hasselnødder

Dette er nogle super nemme cookies at lave, der samtidig smager virkelig godt. 😀 Hasselnødderne giver lidt mere bid i kagerne, og bidrager med lidt ekstra smag. Kagerne kan både laves store, som små og kan serveres til en god varm kop kaffe eller the..  

Opskriften er til ca. 12 stk.

Havregrynscookies uden hvedemel1

Klik for større version.

Ingredienser
100 g. rørsukker
50 g. brun farin
1 mellemstort æg
100 g. boghvedemel
100 g. havregryn (glutenfri)
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
50 g. hasselnødder
100 g. ‘rigtig’ smør

Fremgangsmåde
Start med at smelte smørret, imens afvejes alle ingredienserne og hasselnødderne hakkes groft.

Bland alle ingredienserne med den smeltede smør, til du får en ensartet klistret masse.

Forvarm ovnen til 175 grader og beklæd en bradepande med et stykke bagepapir.

Kagerne bages af to omgange, hvis du laver dem store.

Fordel seks spiseskefulde kagedej på bradepanden og pres det let ud, så du har en 5 cm. cookiedejklump i diameter.

Dette kan undlades, men det sikrer, at du ikke får nogle høje og meget tykke kager, men i stedet for den perfekte cookie størrelse.

Bag dem i 10-15 minutter midt i ovnen, ved normal varme. Tag dem ud af ovnen, når de er gyldne i kanten.

Lad dem stå lidt på den varme plade og samle sig, de får en meget fastere konsistens, når de køler af.

Afslutningsvis, får de lov til at køle helt af på en bagerist og serveres efterfølgende. Kagerne opbevares bedst i en ilttæt beholder.

Tip!
I stedet for hasselnødder, kan du tilsætte andre nøddetyper og/eller tilsvarende mængde grofthakket, mørk chokolade – gerne omkring de 70%, så bitterheden fra chokoladen harmonerer med den lidt søde cookie.

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*