Lækre chokoladefyldte hindbær

Super nemme at lave, kan anvendes som en del af en buffet, som tilbehør til desserten eller bare som en form for sundere snack, end slik og kager..

Opskriften er til 1 bk. hindbær

Chokoladefyldte hindbær1Ingredienser
125 g. friske hindbær
ca. 65 g. god 70 % chokolade

Anvend
Sprøjtepose
Et fad el. lille bradepande

Fremgangsmåde
Skyl bærene – det er vigtigt at du er nænsom med dem, da de hurtigt kan gå i stykker.

I en lille tykbundet gryde (evt. over vandbad) smeltes halvdelen af chokoladen.

Når det hele er smeltet, tages gryden af varmen og den anden halvdel af chokoladen smeltes i den allerede smeltede, varme chokolade, under konstant omrøring.

Når alt chokoladen er smeltet, køles chokoladen let af og hældes i en plastiksprøjtepose, eller i en lille frysepose, der kan fungere på samme måde som en almindelig sprøjtepose.

Undgå at anvende tyl ved nogen af mulighederne – klip kun det yderste af spidsen af poserne.

Sprøjt chokoladen ind i bærene og stil dem efterhånden op, evt. langs kanten på en lille bradepande, et fad, eller lignende.

Lad dem stå på køl, til chokoladen er stivnet helt – tag dem først ud af køleskabet når de skal serveres.

Tips
Du kan sagtens anvende andre former for god chokolade til at smelte.

Bare husk på, at det er vigtigt at du tempererer den – ligesom det er angivet i denne opskrift.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*