Cremet jordbærmilkshake med lakrids

En forfriskende, sommerlig og velsmagende drik. I stedet for jordbær, kan du alternativt anvende andre former for friske eller frosne bær, eller en blanding af disse. Server eksempelvis shaken som en let form for dessert..

Opskriften er til 3 små glas
Jordbærmilkshake med lakrids
Ingredienser
4 dl. mælk
150 g. friske jordbær*
4 kugler god vaniljeis**
2 tsk. vaniljesukker
½-1 tsk. lakridspulver***

Fremgangsmåde
Skyl og pil bærene.

Start med at blende bær og mælk til det har en ensartet konsistens.

Tilsæt derefter vaniljeisen, der også blendes ud, til der ikke er klumper i.

Smag shaken til med lakrids. Undlad at hælde det hele i til en start – det smager også rigtigt godt, bare med mild eftersmag af lakrids.

Sæt små stykker god lakrids på kanten af glasset eller drys et let lag lakridspulver over shaken.

Servér.

Tips
*I stedet for friske bær, kan du også anvende frosne, de skal dog bare forkoges først, og evt. køles ned før anvendelse.

**Jeg anvendte en god italiensk vaniljeis – det giver en rigtig god smag til shaken.

***Alternativt, kan du i stedet for lakridspulver anvende lakridssirup, fx Johan Büllows variant.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*