Simpel tomatsalat med avokado & pinjekerner

Salater, hvor der indgår, tomat, fetaost, avokado og basilikum er altid en succes. 😀 Denne salat er ingen undtagelse – den er let, sommerlig, lækker og smager skønt. Den kan serveres som tilbehør til de fleste retter og kan varieres i det uendelige..

Opskriften er til 6 personer

Tomatsalat med avokado og pinjekerner2

Klik for større version.

Ingredienser
2 håndfulde friske spinatblade
1 håndfuld babyleaves
7 store modne tomater
1 gul peberfrugt
100 g. græsk fetaost
3 små modne avokadoer
½ bundt frisk basilikum
1 pose pinjekerner (40 g.)
En smule olivenolie og havsalt

Eventuelt
Forskellige typer oliven

Fremgangsmåde
Start med at klargøre og skylle alle grøntsagerne og krydderurterne.

Salaten begynder du at lave, når den er lige ved at skulle serveres.

Saml den derfor ikke før, at resten af maden, den skal serveres med er klar, da den ellers godt kan stå og blive lidt kedelig. Den kan selvfølgelig godt laves 15-20 minutter før, men ikke flere timer før.

Find et fad eller en stor tallerken, hvor du anretter salaten på.

Lav en bund af de blandede blade, derefter ligges lag af skivede tomater og avokado.

Peberfrugten placeres rundt omkring på fadet og fetaosten smuldres ud over rækkerne af tomater.

Dryp en smule god olivenolie over salaten og drys en smule havsalt.

Fordel plukkede basilikumsblade og pinjekerner ud over salaten.

Tip!
Server f.eks salaten med nogle oliven, soltørrede tomater, eller noget lækkert italiensk brød.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*