Fuldkorns madtærte med tun & ananas

Madtærter er en af de der retter, hvori man ofte kan lave en ‘tøm-køleskabet’, hvori der tilsættes hvad der lige kunne passe sammen. Husk dog at de fleste grøntsager har godt af, lige at blive forstegt, før de kommer i madtærten 😉 – her har I en god hverdagsret, som både kunne bruges som frokost eller middagsret. Den smager fantastisk og er super, som en nem fiskeret 😉 .. 

Opskriften er til 4-8 portioner

Fuldkorns tuntærte med ananas

Klik for større version.

Ingredienser
Tærtebund
100 g. hvedemel (el. sigtet speltmel)
50 g. fuldkornsmel (rugmel el. usigtet speltmel)
1/4 tsk. salt
75 g. smør
1 æggeblomme
ca. 2 spk. koldt vand

Tærtefyld
3 dåser tun i vand
ca. 150 g. ananas fra dåse
½ bundt dild
3 dl. cremefraiche, skyr eller lign.
150 g. revet ost
3 æg
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at lave tærtebunden; Bland melet med saltet og det kolde smør, skåret i små tern.

Smuldr smørret med melet, til det ligner revet ost. Deri tilsættes æggeblommen og vandet og saml det til en samlet dej ved at ælte det hele godt rundt med rene hænder eller med en køkkenmaskine.

Dejen skal hverken være for tør eller klæ i det. Rul dejen ud i en klump, som pakkes ind i husholdningsfilm og sættes på køl i ca ½ times tid.

Imens forvarmes ovnen til 200 graders almindelig varme og fyldet forberedes. Vandet hældes fra tunen og i en si presses det sidste vand ud med hænderne eller en ske. Det samme gør du med ananasstykkerne – husk dog at skylle dem i koldt vand først.

Hak dilden fint og bland det i en skål med cremefraiche, revet ost, æg samt salt og peber, til du har en ensartet masse.

Smør et mellemstort tærtefad med lidt smør.

Efter tærtedejen har trukket, kan den efter 5-10 minutter rulles ud, så den passer til fadet og prik bunden med en gaffel.

Forbag tærten i 10 minutters tid, indtil den får en gylden farve. Tag den ud af ovnen og hæld tun og ananas deri, hvorefter æggemassen hældes over og røres let rundt.

Bag tærten midt i ovnen, ved samme temperatur indtil fyldet stivner (tager ca. 20 minutter, alt efter hvordan din ovn bager).

Når den er færdigbagt, køler den af i 5-10 minutter og serveres.

Tip!
Server f.eks tærten med en god salat, hjemmelavede grove (rodfrugts)fritter eller noget helt andet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*