Saftig Marmorkage med mørk chokolade & vanilje

Her har vi en skøn ‘gammel klassisker’ indenfor kageverdenen! Man spiser den alt for sjældent, men man glemmer jo helt hvor godt den smager – og særligt i den ‘opgraderede’ udgave, med mørk chokolade og vaniljeprikker 😉 så her er et bud på en vanvittig skøn kage, som efter min meningi ikke gerne skulle gå i glemmebogen 😀 ..
Opskriften er til 6-8 portioner

Marmorkage

Klik for større version.

Ingredienser
200 g. blødt smør
200 g. rørsukker
1 vaniljestang – kornene derfra
4 æg (str. M/L)
200 g. hvedemel
1 nip salt

50 g. 70% mørk chokolade
1 spk. usødet kakaopulver

Fremgangsmåde
Pisk det bløde smør sammen med rørsukker og kornene fra en vaniljestang. Pisk evt. dejen med en køkkenmaskine eller med en håndmikser.

Når du har en hvid og cremet masse, tilsættes ét æg af gangen under fortsat piskning, til du har en luftig kagedej.

Dertil tilsættes hvedemelet og et nip salt, svarende til en knivspids.

Del dejen i 2 lige store portioner. Smelt halvdelen af chokoladen i en tykbundet kasserolle, ved svag varme. Bræk resten af chokoladen i små stykker, tag den varme chokolade af varmen og rør chokoladestykkerne i den smeltede chokolade, under omrøring, til det er helt smeltet.

I halvdelen af kagedejen, hældes chokoladen og den ene spiseskefuld usødet kakaopulver, under omrøring.

I en smurt brødform (á cirka 1½ liter) fordeles halvdelen af den lyse dej. Deri hældes den mørke dej, som toppes med resten af den lyse dej. Du kan evt med en gaffel lige røre nænsomt rundt i dejen, så det får et mønster, men det er valgfrit.

Bag kagen i ovnen ved ca. 175 graders almindelig varme, nederst i ovnen, i cirka 1 time. Stik i kagen efter at den er blevet bagt i ca. 45 minutter. Er der ikke spor af rå kagedej, tages kagen ud af ovnen og stilles til afkøling, inden den serveres.

Tip!
Gider du ikke det der med, at stå og smelte chokolade, kan du blot anvende 2 spk. usødet kakaopulver i alt. Alternativt kan du også overtrække kagen med den mørke chokolade, det er heller ikke værst.

Server kagen med en god kop kaffe, te eller varm chokolade.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*