Bløde og lækre mormor boller: Med gulerod & rosiner

Her har du de helt klassiske mormorboller – med gulerod og rosiner og ikke så meget som et gram spelt 😀 De er SUPER lækre og minder om dem som vi kender som “fødselsdagsboller” eller mormorbagværk. Jeg har selv udviklet opskriften over flere forsøg – men nu sidder den der. Forbered dig på, at det godt kan tage lidt tid at lave dem – men det er mest i hævetid faktisk. Det er godt givet ud, at have lidt tålmodighed på den konto, det gør nemlig at du får endnu lækrere og luftigere boller ud af det! God fornøjelse 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 12 stk.

Ingredienser
3 dl. mælk
50 g. rigtig smør
50 g. gær
1 tsk. salt
130 g. groftrevet gulerod
1 dl. rosiner med lidt top
2 dl. fin durummel
ca. 400 g. almindelig hvedemel

Derudover
1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Start med at lune mælken. Den skal ikke helt op til kogepunket. Tag den af varmen og rør det kolde smør deri, så det smelter.

Når mælken har en tilpas temperatur, til at holde lillefingeren deri, tilsættes gæren under omrøring.

Hæld det hele over i en røreskål og tilsæt salt, revet gulerod, rosiner og durummel under fortsat omrøring.

Deri røres hvedemelet, men hav lidt føling med dejen, så den ikke bliver tør. Så er der ikke meget ‘lækre svampede mormorboller’ over dem i hvertfald.

Dejen skal slippe skålen, ikke være for klistret når du ælter den og være blød og lækker. Et godt fif er, at dejen hellere må være en lille anelse for klistret, end for tør.

Sæt den til hævning et lunt sted med et klæde over i en times tid, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et let meldrysset bord og form dem til 12 lige store boller. Du kan evt veje dem, hvis du godt vil have dem til at være helt ens.

Læg bollerne på en bagepapirsbeklædt bageplade, med lidt afstand i mellem dem – og læg klædet fra før over dem. Lad igen dejen hæve til dobbelt størrelse (gerne i en halv- hel times tid – hvis du har tiden til det. De bliver kun bedre af det! 🙂 )

Imens forvarmes ovnen til 180 graders varmluft. Bollerne pensles med et stort sammenpisket æg. Pensl dem forsigtigt, så du ikke får presset al luften ud af dem.

Bollerne bages i 15-20 min. til gyldne og de lyder hule, når du banker i bunden af dem. Køl dem let af og server med koldt smør. Mums!

Tip!
Du kan sagtens erstatte durummelet med en grovere version, hvis du ønsker lidt mere fuldkorn i dejen. Det giver også en bedre mæthed og maven noget at arbejde med.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*