Lette grovboller med græskarkerner

Denne opskrift giver noget rigtigt lækkert og luftigt brød. Jeg bruger tit denne opskrift, til såvel tilbehør til lune retter, som til morgenbrød, da man altid nemt kan variere indeholdet af kerner, frø eller flager der tilsættes i dejen 😉 ..

Opskriften giver ca. 8-10 boller

Klik for større version.

Ingredienser
25 g gær
1½ dl. vand (lunkent)
1½ dl. syrnet mælkeprodukt
1½ spsk. honning
1 spsk. olie
½ tsk salt
200 g grahamsmel
250 g hvedemel
(evt. græskarkerner el. andre
kerner til drys ovenpå brødet).

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, honning og rugmel/grahamsmel. Rør dejen lidt mere.

Kom hvedemel i, først halvdelen og derefter resten lidt efter lidt. Vær meget opmærksom på dejens konsistens, før det hele tilsættes. Det kan meget vel være at du slet ikke får brug for alt melet. Æltes til den bliver helt glat og luftig. Lad dejen hæve et lunt og tildækket i en times tid med et fugtigt klæde over. Gerne i længere tid.

Dejen rulles ud til 8-10 boller – eller flutes. Alt efter hvad det skal serveres til, kan det nemt tilpasses.

Lad brødet hæve på en tildækket bradepande i 30 min. Pensl dem med lidt mælk og drys f.eks lidt græskarkerner eller andre kerner over dem. Bag dem ved varmluft ved 200 grader i ca. 15 min.

Tip!
Dejen kan med fordel også stilles i køleskabet og bages til morgenbrød. Brødet bliver kun bedre af det.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

 

Share

Speak Your Mind

*