Ricottapizza med bagte auberginer, frisk rosmarin & grøn pesto

Dét her – er én af de vegetariske pizzaer, som jeg altid vender tilbage til. Selv da jeg lavede mad til skolebørn, var det et hit. Og med god grund – for den smager simpelthen så godt! 😀 Den lækre cremede ricotta harmonerer bare super godt, sammen med de stegte auberginer, den friske rosmarin og den grønne pesto 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til én stor bradepandepizza
eller 2 almindelige pizzaer


Ingredienser
1 x fuldkornspizzabund (se HER)
2 mellemstore auberginer
Olie, salt og peber

1½ bøtte ricotta (375 gram)
2-3 store rosmarinstængler
ca. ½ bøtte god pesto – eller hjemmelavet

Fremgangsmåde
Start med at lave pizzabunden og lad den hæve efter anvisningen.

Imens forvarmes ovnen til 200 graders varmluft og auberginerne skæres ud og fordeles på en bagepapirsbeklædt bradepande.

Dryp olivenolie over aubergineskiverne og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bag dem i den varme ovn, til de er gyldne og let møre. Imens skylles rosmarinen, plukkes og hakkes fint.

Rul pizzadejen ud, til én bradepandepizza eller 2 almindelige pizzaer. Rør godt rundt i ricottaen og smør det ud på pizzaen, så der er et godt lag – og den ikke bliver tør under bagningen.

Ovenpå ricottaen fordeles auberginerne og den hakkede rosmarin. Bag pizzaen i den varme ovn ved 225 grader, til kanterne er sprøde og pizzaen er blevet gylden.

Tag den ud af ovnen og lad den køle let af, inden du skærer den i mindre stykker og serverer den. Rør pestoen op med lidt olie, så den får en lidt tyndere konsistens og dryp den over pizzaen – eller man kan selv putte det på pizzaen ved bordet, efter smag.

Tip!
Server en lækker let salat til pizzaen, evt. med en frisk citrondressing til.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*