Wok med grønne linser, kylling & sprøde grøntsager

Denne opskrift er en måde at vise på hvordan grønne linser og bønner også kan anvendes i madlavningen, i stedet for at der altid foretrækkes ris. Det smager virkelig godt, det mætter og så er bønner også en super god kilde til proteiner..

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
2 kyllingebryster
Wok med kylling i kokossauce11 revet gulerod
1/4 spidskål
3 ml. store broccoli buketter
1 ml. løg
3-4 fed hvidløg
2 dl. kidneybønner
1-1½ dl. edamame bønner
2 dl. rå ukogte grønne linser
5 dl. vand
2 soltørrede tomater
165 ml. kokosmælk (1 lille ds.)
1 snack peber
salt, peber, karry, paprika, oregano

Fremgangsmåde
Start med at skylle 2 dl. linser i koldt vand. Hæld dem i en gryde og tilsæt 5 dl. vand samt lidt salt. Lad dem koge i 15-20 minutter og rør af og til i dem.
Smag efter hvornår de har den ønskede konsistens.

Skyld de bælgede edamamebønner sammen med kidneybønnerne og lad dem dryppe af i en si. Skyld og ordn de øvrige grøntsager, som du skal bruge.

Skræl og riv guleroden, snit spidskålen fint, skær broccolien i tynde skiver, skær løget i tynde både, riv hvidløget, skær de soltørrede tomater i mindre stykker og snackpeberen skæres i mindre tern. På et andet skærebræt skæres kyllingebrysterne i tern eller strimler.

Når linserne er halvt færdige, kan du begynde at stegt kyllingen i olie, sammen med de angivet krydderier. Når kyllingen næsten er færdig, tilsættes kidneybønner, edamamebønner og de soltørrede tomater. Dette hældes i en stor skål når det har stegt i 2-3 minutter.

På panden varmes der igen en smule olie op sammen med lidt mere krydderi. Når panden er godt varm tilsættes løgene og spidskålen. Efter et par minutter tilsættes de resterende grøntsagerne og de færdigkogte linser. Kyllinge blandingen hældes på panden, når det sidste grønt der er lagt på panden har stegt i 1-2 minutter.

Bland det hele godt rundt og hæld derefter kokosmælken på panden, hvorefter der igen skal røres rundt. Smag til med salt og peber og servér.

Tips
Du kan f.eks drysse kokosmel, rosiner, peanuts/cashewnødder eller lidt frisk sød ananas ovenpå retten. Det smager virkelig godt, og det giver retten det sidste touch.

Du kan sagtens også tilsætte nudler eller ris – Derved vil retten bare blive mere voluminøs end den ellers ville.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*