Svampet chokoladekage med kokos

En super lækker kage, der har den lækreste konsistens og smag, som jeg forbinder med den helt perfekte chokoladekage. 😀 Hvad du pynter den med, kan varieres i det uendelige og det samme gælder, hvad du serverer den til – hvad enten det er på fødselsdagsbordet, til en god kop kaffe, eller blot som en eftermiddagskage..

Opskriften er til ca. 8 personer

Kakaokage med kokos

Klik for større version.

Ingredienser
150 g. rigtig smør
2½ dl. rørsukker
1 vaniljestang
3 æg (deles i blommer og hvider)
3 dl. hvedemel
1 dl. kokosmel
1 dl. usødet kakaopulver
1 tsk. bagepulver
2 dl. mælk

1 dl. vand
100 g. rørsukker
2½ spk. usødet kakaopulver
½ dl. kokosmel
20 g. smør

Fremgangsmåde
Start med at lade smørret opnå stuetemperatur og opvarme ovnen til 175 graders almindelig varme.

Skær vaniljestangen over på langs og skrab vaniljen ud. Mos det sammen med en smule af den samlede mængde rørsukker.

Pisk smørret med sukkeret og vaniljen, til det er hvidt og skummende.

Del æggene i hvider og blommer og tilsæt en efter en blommerne til smørmassen.

I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser (hvedemel, kokosmel, kakao – og bagepulver).

Skiftevis tilsættes de tørre ingredienser og mælken til smørmassen, under piskning, til du har en ensartet kagedej.

I en tredje skål piskes hviderne stive med en håndmikser og røres derefter forsigtigt i kagedejen.

Smør nu en springform eller for den med bagepapir og fordel dejen ligeligt deri.

Bag kagen på en af de nederste ribber i ovnen i 40-45 minutter, ved almindelig varme.

Begynder kagen at tage for meget farve under bagningen, kan du med fordel ligge et stykke staniol over, den sidste del af bagningen.

Når kagen er blød, svampet og færdigbagt, sættes den til afkøling på en bagerist, stadigvæk i formen.

Lav nu glasuren. Kog vand og sukker op, og lad det simre-koge i ca. 10 minutter, til det begynder at blive sejt og tyktflydende i konsistensen.

Tag den af varmen og tilsæt derefter smørret, vaniljesukkeret og kokosmelet.

Fordel glasuren ligeligt på kagen og pynt evt. med kokosflager eller en anden form for kagepynt.

Tip!
Kagen holder sig bedst på køl – både konsistens og smag bevares bedst på denne måde.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*