Nem dessert: Sommersød blomme trifli med makroner & flødeskum

Er der noget som en vaniljeprikket blommegrød, der har stået og simret og fået masser af smag, fra de modne og smagfulde blommer? Det tror jeg næppe 😉 Jeg havde en masse blommer stående, som jeg fik på tilbud – så der skulle da koges grød af dem – og klaskes sammen til den skønneste trifli; med knuste makroner og letpisket flødeskum. Og vupti, så var der lige den skønneste sensommer dessert.. MUMS! 😀 

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
Blommegrød
1 kg modne blommer
En sjat vand til bunden af gryden
½ tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
1 dl. rørsukker

Derudover
½ pose makroner
ca. 3 dl. piskefløde

Fremgangsmåde
Start med at skylle blommerne grundigt; skær dem over og fjern stenene fra dem. Skær dem evt. i kvarte og hæld dem i gryden, sammen med en lille sjat vand, der dækker bunden.

Tilsæt sukker og vaniljepulvver og kog det op, men så det kun lige står og simrer. Tag grøden af varmen, når blommerne er blevet helt bløde.

Du kan vælge at blende grøden eller at lade den have den tekstur den har. Tilsæt evt. en lille sjat vand, hvis grøden har mistet for meget fugt under kogningen.

Når det er helt afkølet – eller når det har stået på køl natten over, lægges triflien sammen, gerne et par timer før den skal spises.

Start med knuste makroner, tilsæt grød og letpisket flødeskum – og evt. endnu et lag, hvor du selvfølgelig afslutter med flødeskum og/eller makroner.

Tip!
Du kan evt. røre en lille smule vaniljesukker – eller ren vaniljepulver i flødeskummet, så det lige får et tvist.

Blommegrøden er fryseegnet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*