Perlebygsalat med laks, avokado & granatæble

Denne salat er hvad jeg ville kalde for et nemt, sundt og godt måltid mad, som også kan laves i en travl hverdag. Jeg har lavet den med laks – og den smager intet mindre end fantastisk! 😉 Det er også hvad jeg ville kalde for en måltidssalat, hvor den samlede mængde ville passe til to portioner og til fire portioner, hvis den anvendes som tilbehør..

Perlebygsalat med laks, avokado og granatæble2

Klik for større version.

Opskriften er til 2/4 portioner.

Ingredienser
2 dl. perlebyg + 4 dl. vand og havsalt

2 laksefiletter
1 god håndfuld frisk spinat
3 spk. hakket bredbladet persille
75 g. sukkerærter
3 spk. hakkede soltørrede tomater
½ mellemstort granatæble
1 mellemstor avokado

Desuden
1-2 spk. god olivenolie, lidt citronsaft
samt havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at koge perlebyggene efter anvisningen på pakningen i cirka 4 dl. vand samt lidt havsalt. De må gerne have lidt bid efter de er kølet af.

Imens bages laksestykkerne i ovnen i 11 minutter, ved 200 graders almindelig varme. Krydr laksen med havsalt og frisk kværnet peber. Begge dele stilles derefter til afkøling.

Imens klargøres grøntsagerne – men skylles først.

Spinaten og persillen hakkes mellemfint. Derefter hakkes de soltørrede tomater og sukkerærterne skæres over i mindre og mundrette stykker.

Skær granatæblet over midtpå i yderkanten og vrid det let fra hinanden. Find en skål frem og bank kernerne ud, ved at vende skærefladen nedad i skålen, imens du banker kernerne ud med en ske.

Avokadoen udhules og skæres i mindre stykker. Rør nu grøntsagerne sammen med de afkølede perlebyg, som smages til med en anelse citronsaft, en smule god olivenolie samt havsalt og peber.

Dertil tilsættes laksen som skæres eller smuldres i mindre stykker og som lige før servering blandes i salaten.

Top evt. salaten med lidt persille eller en anelse granatæblekerner.

Tip!
Du kan også lave salaten vegetarisk eller anvende kylling i stedet for laks. Se f.eks. et andet bud på en super lækker perlebygsalat HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*