Luftige rødbedeboller med frø & kerner

Dette brød kan både laves i form af nogle lækre frokostboller, som et helt brød, eller hvad det måtte være. 😉 Rødbeder er en grov grøntsag, der i Danmark har sæson fra september til marts – og det er derfor bare med at inddrage dem i madlavningen, i form af brødbagning, vegetarretter, som bagte rødbeder og meget mere..

Opskriften giver 8 frokostboller

Klik for større version.

Ingredienser
3 dl. lunkent vand
2 dl. yoghurt naturel, skyr, el. lign.
25 g. gær
3 tsk. salt
2 spk. olie
1½ dl. grahamsmel
200 g. rå rødbeder
1½ dl. blandet frø el. kerner
1 dl. rugmel
ca. 500 g. hvedemel

Fremgangsmåde
Start med at skrælle rødbederne, vej mel og de øvrige ingredienser af.

Rør vand, yoghurt, gær, olie, salt og de blandede kerner sammen, til gæren er opløst. Kernerne kan f.eks bestå af solsikkekerner, græskarkerner og/eller hørfrø.

Hæld rugmel, grahamsmel og de revet rødbeder ned i gær-blandingen. Når den grove mel er opløst, tilsættes hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være lidt klistret, men ikke “flydende” eller “våd”.

Alt efter hvor meget væske der er i rødbederne, kan det godt være at du ikke skal bruge alt melet. Hellere tilsætte lidt efter dejen har hævet, i stedet for at brødet bliver for tørt.

Dejen skal ikke æltes med hænderne. Brug hellere en køkkenmaskine eller en ske, selvom dejen godt kan være lidt sej at røre rundt – ellers kan du nemt komme til at presse alt luften ud af dejen.

Lad dejen ligge i skålen, drys en smule mel over og beklæd det med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i 1 time, gerne længere.

Efter hævningen drysses der lidt mel ud på køkkenbordet og forsigtigt, uden at trykke alt luften ud af dejen, skæres der 8 grove stykker dej, der fordeles på 2 bageplader, der er beklædt med bagepapir.

Når du placerer dejen på bagepladen, er det vigtigt at du lægger dem med skærefladen opad. Drys evt. med lidt kerner eller lidt mel over bollerne.

Lad dem efterhæve i 25 minutter, imens ovnen forvarmes til 210 grader. Bag bollerne i 20-25 minutter midt i ovnen ved 210 grader.

Køl dem af på en bagerist. Anvend dem som frokostboller eller som tilbehør til en varm ret.

Tip!
I dejen kan du f.eks anvende gulerødder, i stedet for rødbede.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*