Fuldkornspizza med serrano, svampe & ruccola

Dette må nok være en af mine absolut yndlingspizzaer. Det er sjældent at jeg spiser pizza – og når jeg har lyst til det, laver jeg det 8 ud af 10 gange selv. Både fordi det smager bedst, de kan laves i fuldkorn og så er der bare noget over hjemmelavet mad, hvor man ved præcist hvad det indeholder 🙂 Det gode ved pizzaer er, at fyldet kan varieres i det uendelige – og så er det forholdsvis nemt at lave..

Opskriften er til 2 stk.fuldkornspizza med serrano, pesto og ruccola

Ingredienser
1 portion fuldkorns pizzadej
ca. 4-6 dl. tomatpizzasauce
2 mozzarella bøffer
½ bakke brune markchampignoner
1 pakke serrano skinke
3-4 spk. god grøn pesto
½ bakke frisk ruccola

Fremgangsmåde
Start med at du i god tid slår en god fuldkornspizzadej op. Den må gerne få lov til at hæve i rigeligt tid, så den bliver rigtig god.

Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme.

Skyl champignonerne, skær dem i tynde skiver og svits dem på en varm pande, til de får en gylden farve. Imens de køler af, kan du begynde på pizzaen.

Så dejen op i 2 lige store stykker dej, form 2 pizzaer og fordel tomatsaucen – ca. 1½-2 cm. fra kanten, hele vejen rundt.

Nu smuldres mozzarellaen ud over pizzaerne, hvorefter du drypper lidt grøn pesto ovenpå – og champignonerne drysses ligeledes på.

Nu fordeles serranoskinken derpå, og pizzaerne bages midt i ovnen – gerne på en pizzasten, på den måde, får du en lækker sprød bund.

Når de kommer ud af ovnen, og lige før servering skæres de over og den frisk skyllede ruccola fordeles ovenpå dem.

Tips
Bryder du dig ikke om ruccola, kan du anvende en babyleaves blanding, fintsnittet romanie (også kaldt for hjertesalat) eller iceberg salat.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*