Sesam marinerede kyllinge sticks

Disse lækre og let milde i marinaden lavede jeg til den forgående opskrift, som var den farverige bedesalat med fetaost og søde brombær. De smagte super godt og så er de også nemme og lækre at have med som snack eller som en del af madpakken. 😉 

Chicken sticks

Klik for større version.

Opskriften er til 12 stk.

Ingredienser
12 stk. kyllinge inderfilet – ca. 400 g.
12 stk. træspyd
Sesamfrø

Marinade
2 spk. god olivenolie
1 spk. tandoori masala krydderiblanding
1 spk. worcestershire sauce
1 spk. honning
1 spk. almindelig ketchup
1-1½ tsk. sesamolie
1 fed revet el. finthakket hvidløg
Frisk kværnet peber og en anelse havsalt

Fremgangsmåde
Start med at lave marinaden, ved at røre det hele godt sammen og smage det til. Jeg er personligt stor fan af sesamolie, derfor er det en god ide at starte med at tilsætte den ene teskefuld og derefter smage den til med lidt mere.

Ordn kødet, skær evt. fedt eller brusk fra og vend kødet godt i marinaden. Dæk det over og sæt det på køl i et par timer.

Efter kødet har trukket i marinaden sættes kødet på træspyd el. andre kødspyd med en god længde. Anvender du træspyd kan det være en god ide at have dem i kogende vand i 5 minutters tid inden, så du undgår træsplinter i kødet.

Steg kødet på en grillpande eller en almindelig pande i et par minutter på hver side, til de er gennemstegte – kødet drysses med sesamfrø og evt. friske urter ved servering.

Tip!
I stedet for kylling kan du også anvende kalkun skåret i mindre stykker.

Er kødet ikke helt gennemstegt efter at det har taget farve på panden, kan du eksempelvis færdigstege dem i ovnen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*