Svampet & lækkert koldthævet morgenbrød

Dejen til dette brød er koldthævet, og det har derfor en luftig og lækker konsistens – samt mindre eftersmag af gær, end helt almindeligt brød har. Det gode ved denne opskrift er at du bare skal røre dejen sammen og sætte den i køleskabet natten over, og så kan du nemt og hurtigt bage morgenbrød af det dagen efter 😉 ..

Opskriften giver 20-25 boller

Brusebadsboller

Klik for større version.

Ingredienser
5 dl. vand
5 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. olivenolie
250 g. spelt eller grahamsmel
ca. 350 g. hvedemel

Desuden
1 Håndfuld rosiner, nødder,
frø og kerner – eller lign.

Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet, sammen med salt, sukker og olie. Rør rosiner, kerner eller hvad du vælger at anvende, sammen med vandet. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser.

Rør dejen med en dejskraber eller med meget våde hænder. Det er nemlig meningen at dejen skal være meget klistret.

Sæt dejen i køleskabet og lad den hæve natten over.

Når bollerne skal bages skal ovnen varmes op til 225 grader ved varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.

Hav vand i nærheden, når du skal have del lidt klistret dej op på bagepladen.

Form dejen til boller og læg dem på bagepladen. Det er en god idé at skylle hænderne med rent vand, for hver gang du gentager processen.

Det er ikke nødvendigt at pensle brødet. Drys evt. lidt kerner eller flager over brødet.

Bag bollerne i 11 minutter, alt efter hvor store du laver dem, ved 225 grader, og lad dem stå på bagepladen i 5 minutter, efter de er taget ud af ovnen. Lad dem køle let af før de serveres.

Tip!
Dejen kan tåle at stå i køleskabet mellem 1-2 dage.

Opskriften kan sagtens fordobles, uden problemer. Det er ikke en fejl, at der er så lidt gær i dejen, men fordi at den skal stå og hæve på køl, natten over, er der slet ikke behov for mere gær.

Det kan med fordel varieres med forskellige kerner, flager eller fx lidt revet gulerod.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Fantastiske boller de redde godt nok min fødselsdag. Hurtige, super lette at lave og oven i købet gode.
    TAK!

    • linelomholt says:

      Hej June,
      Tusind tak, for dine rosende ord og din kommentar. Det glæder mig meget, at de faldt i god jord! 🙂

      /Line.

Speak Your Mind

*