Grønkålssalat med sprød bacon, hasselnødder & dadler

Der er ikke noget som de lækre vintersalater, man kan kreere, med de mange forskellige sunde og spændende kåltyper, der er fremme i denne årstid. Det er der blandt andet kommet denne lækre salat ud af. Grønkål er både sund, nem at have med at gøre, og så smager det jo super godt. Denne salat er vendt i en nem dressing af sennep og honning, samt sprøde æbler, hasselnødder, søde dadler og røget sprødstegt bacon. Passer super godt til retter med fisk og kylling 🙂 ..

Grønkålssalat med dadler og hassenødder1

Klik for større version.

Opskriften er til 2-3 portioner

Ingredienser
3 store håndfulde frisk grønkål
1 æble
1 dl. hele hasselnødder
50 g. dadler uden sten
75 g. røget bacon i tern (kan undlades)

Dressing
1½ spk. dijonsennep
1½ spk. honning
1½ spk. hvid balsamicoeddike
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle kålen grundigt for rester af jord.

Rib kålen fra stilken og hak det nogenlunde fint. Vend det i en dressing rørt af dijonsennep, honning, eddike, salt og peber. Sæt det evt. på køl, imens resten af salaten klargøres.

Først ristes de hele hasselnødder, på panden, hvorefter hinden ‘nuldres’ af, ved at gnide de hele hasselnødder, i mellem hænderne.

På den varme pande steges det røgede bacon sprødt. Lad et par stykker køkkenrulle suge det overskydende fedt, på en tallerken.

Hak hasselnødderne groft og dadlerne hakkes fint. Skyl æblet, skær kernehuset fra og skær resten af æblet i fine tern.

Bacon, nødder, dadler og æble vendes med grønkålen og salaten serveres, eller sættes på køl, til den skal spises.

Tip!
Stilkene fra grønkålen, kan evt. gemmes til at lave juice af – de indeholder mange gode vitaminer og mineraler 🙂

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*