Lækre fuldkorns æbleskiver

Æbleskiver er noget af det som man rigtigt forbinder med jul – og de fleste når også at spise mange æbleskiver igennem december måned. Hvis du i forvejen bager dem selv, men også tænker lidt på vægten i denne tid, kan du ligeså godt snige lidt groft mel ind i dejen så den både bliver sundere og samvittigheden har det lidt bedre efter at have indtaget dem..

Opskriften er til cirka 30 stk.

Ingredienser
3 æg
4 dl. kærnemælk
1 tsk. natron
1 spk. sukker
1/4 tsk. salt
1 spk. smagsneutral olie el.
10 g. smeltet smør
1 dl. grahamsmel
2½ dl. hvedemel

evt. 1 tsk. revet citronskal
Smør til stegning
Florsukker til drys

Tilbehør: Marmelade eller florsukker

Fremgangsmåde
Start med at dele æggene. Bland æggeblommer med alle ingredienserne, på nær hvedemel.

Rør grundigt rundt i dejen. Når du har en ensartet masse tilsættet hvedemelet lidt efter lidt til du har en glat og tyk dej – uden klumper.

Lad dejen hvile i ½-1 time i køleskabet.

Pisk æggehvider stift og bland det med æggeblommeblandingen.

Varm æbleskivepanden op. Tilsæt en lille klump smør i hvert hul i panden.

Når det er smeltet og er blevet varmt tilsættes æbleskivedej så hullerne i panden er fyldt 3/4 del op.

Tilsæt en lille smule smør hver gang du bager æbleskiverne. Bag æbleskiverne ved middelvarme.

Tag dem af varmen når de er lysebrune og er blevet bagt i 5-6 min. pr. portion.

Hold æbleskiverne lune imens de resterende bages færdigt. Evt. ved at dække dem over eller i ovnen.

Når alle æbleskiverne er bagt drysses de med lidt florsukker og serveres med marmelade og/eller florsukker.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*