Suverænt gode lakse frikadeller

Hverdagsmad handler for mig, i høj grad om, at det skal være nemt at gå til. Samtidig må det gerne være lækkert – og råvarerne må også gerne have en vis kvalitet. Vi forsøger at få implementeret flere dage, hvor vi spiser fisk til hovedret herhjemme – fordi det er simpelthen noget der ofte nedpriorireres. I den forbindelse, endte det med at jeg fik kreeret denne nemme opskrift, på nogle ret lækre laksedeller, med dild. De smager fantastisk enten på et stykke lækkert groft rugbrød og en hjemmerørt remoulade, eller som en del af en større hovedret. 😀

Lakse deller1

Klik for større version.

Opskriften er til 8-10 stk.

Ingredienser
250 g. fersk hvid fisk, fx torsk
250 g. fersk laksefilet
½ stort el. 1 lille løg
1 æg
2 spk. hvedemel
½ dl. mælk
1 tsk. tørret dild el. 2 spk. friskhakket
Havsalt og frisk kværnet peber

Stegning
Gerne halv mængde smør og halv mængde olie

Fremgangsmåde
Start med at fjerne skindet fra fisken. Skær alt fisken i mindre stykker og kør det i en foodprocessor, eller i en minihakker, til du har en slags blendet fiskekød.

Hak nu løget fint, eller riv det groft, på et rivejern. Fiskekødet blandes nu med de øvrige ingredienser og røres til det har en ensartet konsistens.

Husk at krydre farsen med salt og friskkværnet peber.

Dæk farsen til og lad den stå og hvile i ½-1 time på køl. Derefter kan du begynde at stege frikadellerne.

Steg dem gerne i halv mængde smør og halv mængde (koldtpresset) olie, ved middelhøj varme, til de begynder at få en fastere konsistens.

Tip!
Server fx laksedellerne med noget groft fuldkornsrugbrød, (en grov remoulade) samt en sprød og fiberrig salat. Det kan fx være en broccolisalat, spids, – hvid eller rødkålssalat. Lad dig evt. inspirere af de mange forskellige salater, her på bloggen.

Ved at servere grove salater, som kålsalater og servere rugbrød til fiskedellerne, sikrer du dig en større og længere mæthed, samt at du får en masse fibre.

Du kan med fordel erstatte hvedemel med tilsvarende mængde havregryn, boghvedemel el. forskellige former for fuldkornsmel.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*