Marinerede kyllingelår med friske urter & grøn chili

Disse kyllingelår er på ingen måde så stærke i smagen, når de er tilberedt – som marinadens duft ellers godt kunne indikere 😉 Det er derimod en meget smagfuld marinade, der tilfører kødet en lækker smag. Marinaden kan derfor også bruges i andre sammenhænge 😀 ..

Opskriften er til 8 stk.

Kryddermarineret kyllingelår

Klik for større version.

Ingredienser
8 kyllingelår
½ bundt kruspersille
2 fed hvidløg
1 grøn chili (mellemstor)
1 økologisk lime
Groft salt og peber
3 spk. rapsolie

Fremgangsmåde
Start med at skylle lime, persille og chilipeberen.

Skær toppen af chilien og fjern kernerne, pil hvidløget og skær bunden af.

Hak persillen fint, og det samme gør du med chilien og hvidløg. Hæld det i en skål.

Riv limeskallen fint og bland det med de øvrige ingredienser. Pres saften af limefrugten ned i skålen.

Rør godt rundt i blandingen og tilsæt salt, peber og olien.

Vend kyllingelårene i blandingen, så det er godt fordelt på alle sider af lårene.

Fordel lårene på en tallerken, dæk dem over og sæt dem på køl i 3-4 timer, gerne i længere tid.

Læg kyllingelårene i en bradepande, hvor der er en rist i, så fedtet kan dryppe fra og skindet nemmere kan blive sprødt.

Steg kyllingen i en forvarmet ovn, ved 200 grader i cirka 40-45 minutter, alt efter størrelse og vend dem undervejs i tilberedningen.

Er skindet ikke sprødt nok, efter den angivet tid, kan du sætte ovnen på 250 grader eller “grill” i et par minutter, og skindet vil dermed blive sprødt.

Servér.

Tip!
Er du ikke så meget for skindet på kødet, kan du anvende den samme marinade til kyllingebryster eller inderlår.

Blandingen kan ligeledes også anvendes på andre kødstykker.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*