Lette & luftige fuldkorns burgerboller

Her er de lækreste grove burgerboller, som er svampede og lækre, og stadigvæk er der god mæthed i dem! De kan med fordel også anvendes som madpakke boller – top dem fx med andre former for flager eller kerner 😀 .. 

Opskriften giver 8 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
50 g. gær
3 dl. lunkent vand
½ dl. olie
1 æg eller 1 dl. surmælksprodukt
3 spk. sukker el. 1-2 spk. honning
1 tsk. salt
200 g. fuldkornsmel
ca. 350-400 g. hvedemel

Øvrigt
Æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand – tilsæt de øvrige ingredienser under omrøring. Vær dog lidt forsigtig med melet, så dejen ikke bliver tør.

Ælt dejen til den er glat og stadig lidt klæbrig.

Læg et rent klæde over, lad dejen efterhæve i en times tid – gerne længere.

Form 8 flade burgerboller ud af dejen. Lad dem efterhæve i 30-45 min på en bagepapirsbeklædt bradepande.

Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200-225 graders varmluft i ca. 10-12 min. Hold øje med dem, de bliver hurtigt gyldne.

Tip!
Jeg lod min dej stå og hæve fra formiddag til aften, det gav et super godt resultat og de blev luftige selvom jeg brugte ½ mængde fuldkornsmel og ½ hvedemel.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*