Grove og luftige burgerboller

Her er de lækreste burgerboller, som er svampede og lækre, og stadigvæk er der god mæthed i dem. 😉 De kan med fordel også anvendes som madpakke boller – top dem fx med andre former for flager eller kerner 😀 .. 

Opskriften giver ca. 8 burgerboller.

Klik for større version.

Ingredienser
50g. gær
3 dl. lunkent vand
½ dl. olie
1 æg
3 spk. sukker el. 1-2 spk. honning
1 tsk. salt
200g. fuldkornsmel
ca. 350-400g. hvedemel

Pynt
Æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand – tilsæt de øvrige ingredienser. Vær dog lidt forsigtig med melet, så dejen ikke bliver for tør.

Ælt dejen til den er glat og stadig lidt klæbrig.

Læg et fugtigt klæde over, lad dejen efterhæve i ca. ½-1 hel time – gerne længere.

Form 6-8 burgerboller ud af dejen. Lad dem efterhæve i 30-45 min.

Prik dernæst i burgerbollerne med en gaffel, pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200-225 grader i ca. 10-12 min. Hold øje med dem, de bliver hurtigt gyldne.

Tip!
Jeg lod min dej stå og hæve fra formiddag til aften, det gav et super godt resultat og de blev luftige selvom jeg brugte ½ mængde fuldkornsmel og ½ hvedemel.

Se her, hvordan man f.eks. også kan lave en ny udgave af den klassiske burger, som endda er sund og smager super godt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*