Hjemmelavet tun mousse

Denne tun moussé er let at lave, helt fri for husblas, som mange mennesker har det lidt svært med – og så bliver den på ingen måde tør, af at stå og trække i køleskabet. Server den som forret, som fyld i en sandwich, eller som en let frokost..

Opskriften er til 2-3 personer.

Tun mousse1Ingredienser
2 alm. dåser tun i vand (ca. 300 g.)
60 g. Smør
80 g. creme fraiche
Saften af ½ øko citron
1 frisk bundt dild
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at presse vandet ud af tunen. Gør der gerne med hænderne, så der kommer så meget vand ud af det som muligt.

Lad smørret stå og blive godt blødt.

Hæld tunen i en røreskål sammen med det bløde smør, creme fraiche, salt, peber og citronsaft.

Skyl dilden og hak det fint. Rør det i tunmassen og smag det til.

Form tunmassen til en pølse på et bredt stykke husholdningsfilm og rul det stramt omkring tunmassen.

Læg det i køleskabet og lad det trække til massen er begyndt at sætte sig – det tager cirka et par timer, og gerne natten over.

Ved anretning skylles noget frisk napolitana / babyleaves salat, læg det som bund på en stor tallerken/fad, skær tunmoussen ud og pynt med citronskiver og evt. lidt frisk dild.

Tips
Server moussen som en let aftensmad, med noget hjemmebagt brød/nogle lune wraps, en lækker salat og lidt hjemmelavet dilddressing til. Du kan også servere den som forret.

Creme fraichen kan også erstattes af helt almindelig krydderurte flødeost, eller skyr (for et sundere alternativ).

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*