Bagte rodfrugter med lakrids

Simpelt og en form for tilbehør, som de fleste kender, men med et tvist af lakrids, der giver en god krydret smag til grøntsagerne. 😀 De kan serveres som tilbehør til de fleste retter, og varier gerne grøntsagstyperne.. 

Opskriften er til 2-3 personer

Bagte rodfrugter med lakrids1

Klik for større version.

Ingredienser
800 g. rodfrugter*
3 spk. olivenolie
2 spk. akaciehonning
1 spk. lakridspulver u/ top
Salt og peber

Desuden
Friske krydderurter som drys

Fremgangsmåde 
Forvarm ovnen til 200 grader, ved almindelig varme, imens du ordner grøntsagerne.

Skræl og skyl grøntsagerne og skær dem i forskellige størrelser.

I en røreskål laver du en marinade af olie, honning, lakrids, salt og peber.

Bland alle grøntsagerne i marinaden, til det er godt fordelt.

I et bagepapirsbeklædt ovnfast fad, fordeles grøntsagerne og bages i 30-45 minutter, alt efter hvor store stykker du har skåret, og hvordan din ovn varmer.

Stik i dem, og er de møre, er de klar til at blive taget ud af ovnen. Skyl og hak krydderurterne og drys dem ud over grøntsagerne.

Server grøntsagerne til en form for kød, en hjemmelavet krydderurtedressing og evt. noget hjemmebagt brød eller kartofler.

Tip!
*Denne mængde er angivet i skrællet vægt. Jeg anvendte lige dele rødbeder, selleri og gulerødder.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*