Saftigt & lækkert baconsvøbt kyllingebryst

Denne her måde at lave kød på, er nok én af de mest brugte herhjemme. Det er virkelig dejligt nemt, at man bare lige kan brune det af ved høj varme på panden og i dét her tilfælde 15 minutters tid ind i ovnen. Og voilá – så har du et lækkert saftigt kyllingebryst i baconsvøb 😛 mums!

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
4 ferske kyllingebryster

8-12 skiver bacon af god kvalitet
Havsalt og frisk kværrnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skære eventuelt fedt eller brusk fra kødet.

Vikl nu 2-3 skiver bacon rundt omkring hvert kyllingebryst. Gør gerne brug af madpinde, så baconet ikke vikles ud, når det steges.

Tilbered det med det samme, eller sæt det overdækket på køl, til du skal tilbrede det.

Krydr med frisk kværnet peber og en smule salt (spar lidt på det, eller udelad det helt, da baconet er ret salt i sig selv).

Varm en stor pande op, ved høj varme. Når panden er helt varmet op steges kyllingebrysterne, til de kun lige er blevet brune og gyldne på begge sider. Det er ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof, da baconet afgiver rigeligt fedt i sig selv.

Læg dem på en rist (gerne over et iltfast fad), eller smør et fad og læg dem derned i. Sæt dem ind i en forvarmet ovn, ved 200 graders varme og bag dem i ca. 15 minutter. Tag dem ud og lad dem trække i 3-5 minutter, og skær dem evt. i skiver eller i halve.

Du vil opleve, at kødet er lækkert og saftigt, og at det smager fantastisk med det sprøde bacon omkring kødet.

Tip!
Server eksempelvis kyllingen med en lækker tzatziki, salat og ovnstegte kartofler. Du kan fx også servere en lækker hjemmelavet karrysauce, ris og en helt almindelig god råkost til.

Måden, som jeg har valgt at tilberede kødet på, er en metode, så det beholder så meget kødsaft i sig som muligt, så det bliver lækkert og saftigt, frem for, hvis jeg blot stegte det på panden – så ville kødet dermed hurtigere tørre ud.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*