‘Baconsvøbt kyllingebryst’

Simpelt, nemt og lækkert. Du kan servere dette med mange forskellige former for tilbehør, det kan tilberedes forholdsvis fedtfattigt og kan bl.a grilles, ud over nedenstående tilberedningsform..

Opskriften er til 4 personerbaconsvøbt kyllingebryst

Ingredienser
4 ferske kyllingebryster
(uden ’tilsat lage’)
8-12 skiver bacon af god kvalitet
Salt og friskkvernet peber

Fremgangsmåde
Start med at skære fedt eller brusk fra kødet.

Vikl nu 2-3 skiver bacon rundt omkring hvert kyllingebryst.

Tilbered det med det samme, eller sæt det overdækket på køl, til du skal servere det.

Krydr med frisk kvernet peber og en smule salt (spar lidt på det, da baconet er ret salt i sig selv).

Varm en stor pande op, ved ret høj varme. Steg kyllingebrysterne, til de kun lige er blevet brune og gyldne på 3 sider.

Læg dem på en rist (gerne over et iltfast fad), sæt dem ind i en 200 graders varm ovn og bag dem i ca. 20 minutter.

Tag dem ud, lad dem (overdækket) trække i 5 minutter, og skær dem midt over.

Du vil opleve, at kødet er lækkert og saftigt, og at det smager fantastisk med det sprøde bacon omkring kødet.

Tips
Server eksempelvis kyllingen med en lækker tzatziki, salat og ovnstegte kartofler.

Eller.. En hjemmelavet karrysauce, ris samt en let salat.

Måden, som jeg har valgt at tilberede kødet på, er en metode, så det beholder så meget kødsaft i sig som muligt, så det bliver lækkert og saftigt, frem for, hvis jeg blot stegte det på panden.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*